Kurban Bayramı tatilinde sokakları bomboş kalan Başkent’te Mogan Gölü, tatilcilerin akınına uğradı.

10 günlük Kurban Bayramı dolayısıyla Başkent’te metrolar, otobüsler ve sokaklar bomboş kaldı. Başkentlilerin tatil yerlerine veya köylerine gittiği düşünülse de, birçok vatandaşın soluğu Ankara’nın en büyük göllerinden Mogan Gölü’nde aldığı görüldü.

Mangal yakan aileler piknik yapmanın tadını çıkarırken, kimi eline kitabını aldı açık havada kitap okudu, kimi de tekne turu yaptı. Göl kenarındaki ağaçların gölgesinde serinleyen, çimenlere uzanıp güneşin tadını çıkaran, göldeki hayvanları besleyen Başkentliler, keyifli bir bayram pazarı geçirdi. Şehir stresinden uzaklaşan aileler, kamelyalarda piknik masalarını doldururken, çocuklar da parklarda sallanarak, kayarak, top oynayıp, bisiklete binerek, göl kenarındaki ördeklere yiyecek vererek eğlenceli bir gün geçirdiler.

Solak ailesi Ankara’ya şehir dışından akraba ziyaretine geldiklerini, Ankara’yı çok beğendiklerini ve bol bol fotoğraf çekindiklerini söyledi. Şengül ailesi de oğlu ve gelinini görmek için Ankara’ya geldiklerini ve güzel bir bayram geçirdiklerini ifade etti.

Almanya’dan gelen gurbetçi bir aile ise çoluk çocuk toplanarak piknik yapmaya geldiklerini dile getirirken, İhlas Haber Ajansı aracılığıyla Stuttgart’taki sevdiklerine selam yolladı.

Mogan Gölü’ne bayram ve pazar tatili dışında başka amaç için gelenler de vardı. Nişan hazırlığında Süer çifti, gölün eşsiz manzarasını ve güneşli havayı fırsat bilerek nişan fotoğrafı çektirmeye geldi. Heyecanları gözlerinden okunan çift, çok mutlu olduklarını ve herkesin bayramını kutladıklarını dile getirdi.