Arbella Makarna’nın bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.
Uluslararası nitelik taşıyan yarışmaya ’Engelsiz Yaşam’, ‘Renkler ve Makarna’ ve ‘Serbest’’ kategorilerinde 45 farklı ülkeden bin135 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısı katıldı. 6 bin 861 fotoğrafın gönderildiği yarışmada, birbirinden özel fotoğraflar seçkin jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.
Her geçen yıl daha fazla ülkeye ve sanatçıya ulaşarak dünya fotoğrafçılarını buluşturan bir platform niteliği kazanan yarışma, bu yıl evrensel lezzet makarna ile dünya turuna çıkarak zengin kültür mozaiğini, renkli mutfak ve sofra geleneklerini fotoğraf sanatçılarının vizöründen topluma yansıttı. Mesafesiz renklere engelsiz düşleri ekleyen fotoğraf yarışması; ‘engel’ ve ‘engellilik’ kavramlarını, alışılmışın dışında bir yaklaşımla anlatırken, sanatçıların bakış açılarını fotoğraf karelerinde buluşturdu.
FIAP, UPI ve TFSF gibi üç büyük, ciddi ve referans kabul edilen kuruluşun onayı ile düzenlenen Arbella Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın seçici kurulunda fotoğraf sanatının usta isimleri yer aldı. Yarışmaya Vietnam, Hindistan, Tayvan, Rusya, Çin, Macaristan ve Polonya gibi 45 farklı ülkeden katılım gerçekleşti. Sanatçıların çabalarını ödüllendirerek fotoğraf sanatına duyulan ilgiyi canlı tutmayı hedefleyen yarışmada, para ödüllerinin yanı sıra FIAP ve UPI’den toplam altışar altın, gümüş ve bronz madalya, 36 mansiyon ve 70 sergileme ödülü verildi.
Yarışmayla ilgili değerlendirmede bulunan Arbella Makarna Genel Müdürü ve seçici kurul üyesi Abdulkadir Külahçıoğlu, "Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz uluslararası yarışmaya ilgi hepimizi sevindirdi. Fotoğraf yarışmamızın, Türk ve dünya fotoğrafçılarını buluşturan bir platform düzeyine ulaştığını görmenin ve aynı zamanda her geçen yıl daha da çoğaldığımızı hissetmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her sene katılımcı sayısı artarken ülke çeşitliliği de artmakta. Bu da yapılan işin kalitesinin göstergesidir. Her sene farklı konular seçerek sanatçılarımızı yeni kareler ve farklı perspektiflere yönlendirmekteyiz. Gönderilen eserler gerek kalitesi gerekse verilen emek açısından birbirinden değerliydi. Jüri üyelerinin seçimde zorlandığı çok özel resimler fotoğraf karelerinde ölümsüzleşti" dedi.