Şırnak’ın Cizre İlçe Belediyesi, ’Yeşil alan’ projesi kapsamında 18 bin metrekare alan üzerinde yaptığı ağaçlandırma çalışmasında 5 bin fidanı toprakla buluşturdu.
Cizre Belediyesi, Kuştepe köyü mevkiinde bulunan su deposu yanındaki 18 bin metrekare alan üzerinde ağaçlandırma çalışması başlatıp, 5 bin çam fidanını toprakla buluşturdu. Ağaçlandırma çalışmalarını yerinde denetleyen Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Metin Bayık, ilçede yeşil alanların az olmasından dolayı böylesine bir projeye ihtiyaç duyduklarını söyledi. Bayık, "Bu projeyi hayata geçirmek için çalışmalarımızı başlatmış durumdayız. 18 bin metrekarelik alan üzerinde yeşil alan çalışması başlattık. Burada aynı zamanda Şahin Tepe’nin su ihtiyacını gidermek için yapmış olduğumuz su deposunun da bulunmasından dolayı buradaki yeşil alanı sürekli sulayabilir ve bakımını gerekli bir şekilde yapabiliriz" dedi.
Bu yeşil alanın bitmesiyle birlikte ilçenin üst tepe bölgesine yeni ve güzel bir görünüm kazandıracağını dile getiren Bayık, "Yeşil alanda, alan düzeltme ve ağaçlandırma çalışması bitmiş durumda. Park ve bahçe ekipleri tarafından şuanda İran, selvi, piramit selvi ve Halep çamları dikilmektedir. Şuna kadar 5 bin adet çam ağacı toprakla buluşturduk. Birkaç gün içinde ağaç dikme çalışması sona erecektir. Yine alanın etrafı da tel örgülerle çevrilerek koruma altına alınmıştır. Bu ağaçların kısa sürede büyümesiyle ilçemiz yeni bir görünüm kazanacaktır" diye konuştu.
Ağaçların kısa sürede büyümesiyle birlikte bu yeşil alanı piknik alanı haline getirerek halkın hizmetine açacaklarını vurgulayan Bayık, ilçedeki yeşil alanların eksikliğini gidermek için bunun gibi daha birçok projelerinin olduğunu ve bu projeleri de bir bir hayata geçirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.