AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Zeyyat Kafkas, "Yeni Türkiye" sloganın içeriği son derece geniş ve anlamlı bir mesaj olduğunu vurguladı.
Aday adaylığı sürecindeki çalışmalarını sürdüren Kafkas, AK Parti’nin tüm siyasi hayatında büyük yeniliklere imza atmış bir parti olduğunu dile getirerek, "Önümüzde süreçte ortaya koyulan hedefler açısından bakıldığında ekonomisiyle, demokrasisiyle, refah seviyesiyle, 2013 hedefleriyle dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına girme hedefinde olan bir Türkiye’den bahsediyoruz. Buna ulaşmak için el ele, gönül gönüle çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.
Türkiye’nin her bölgesindeki aday adaylığı patlamasını son derece doğal gördüğünü de kaydeden Kafkas, "AK Parti’nin başarısının nedeni de bu. Örneğin Trabzon’dan 49 tane siyasetten, bürokrasiden, sivil toplumdan gelen aday adayının bulunması zaten her şeyi gözler önüne seriyor. AK Parti’nin bu görüntüsü Yeni Türkiye sloganının altını doldurduğunun göstergesidir. Her kesimden bir yere gelmiş insanlar aday adayı olmuşlardır. Kimileri birilerinin önerisiyle, kimileri kendilerine güvenerek katkı yapmak amacıyla gönül birliği içerisinde ortaya çıkmışlardır. AK Parti son dönemlerde zalimlerin karşısında, mazlumların yanında olup, üstlendiği tarihi misyonun devamında ekonomiye, milli iradeye yönelik saldırılar karşısında dimdik ayakta dururken, yeni bir demokrasi zaferine hazırlanmaktadır. Eski Türkiye’de olan olayların artık hiç biri Yeni Türkiye’de olmayacaktır" dedi.