GAZİANTEPSPOR Teknik Direktörü Mutlu Topçu, Türkiye'nin en iyi ofansif gücü sahip takımına karşı oynadıklarını ama kaybettiklerini söyledi. Maça rakip takımın iyi başladığını ve bu nedenle geriye yaslanarak hücumlarını kontra atak şeklinde gerçekleştirmek zorunda kaldıklarını ifade eden Topçu, "Bu kaliteli ayaklar geriye yaslanmamıza sebep oldu. Yakaladığımız pozisyonlar ise uzaktan şut çekme şeklindeydi. İkinci yarı Beşiktaş risk alıp çift santraforla başladı. Böyle olunca orta alan hakimiyeti bizdeydi ve ileri daha rahat çıkıp, rakibi önde karşıladık. Bazı pozisyonlarda bulduk ama Muhammet'in çıkışı ofansif gücümüzü olumsuz etkiledi. Peş peşe duran toplardan yediğimiz gollerle oyun disiplininden koptuk. Bu bizim için zaaf ve milli maç arasında bu eksikleri gidereceğiz" dedi.
Topçu, maçta golü bulabilseler sonucun farklı olabileceğini ifade ederken, maç öncesi başı dönen ancak oynamayı isteyen Muhammet'in kendisini iyi hissetmediği için değişiklik istediğini, sakatlığının söz konusu olmadığını kaydetti. Topçu, daha önce kendi sahalarında oynadıkları Kasımpaşa maçında da son bölümlerde gol yediklerini ve gol yedikten sonra oyun disiplininden uzaklaşmalarına yönelik sıkıntıyı aşmaları gerektiğini söyledi.
ŞENOL GÜNEŞ: ZEMİN KÖTÜ, SONUÇ GÜZEL
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, kötü bir zeminde oynadıkları maçı risk alarak kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Oyuncularının son bölümde de olsa attığı gollerle 3 puanı hak ettiğini belirten Güneş, "Hepsine teşekkür ediyorum. 3 puanlık kayıpla ligde iyi gidiyoruz ve bugün aldığımız galibiyet sevindirici" dedi.
Saha zemininin çok kötü olduğunu ve her iki takım için bu durumun kötü olduğunu belirten Güneş, "Futbol adına pas yüzdesi düşük ve sık sık oyun kesildi. İki takım için de dezavantaj olar saha zemininin nasıl denetlendi ve izin verildi bilmiyorum ama doğru bulmuyorum" diye konuştu.
Transfer döneminin 1 Eylül'de bittiğini o zamana kadar gelen ve giden oyuncular olabileceğine vurgu yapan Güneş, transferin teknik, idari ve ekonomik açıdan uyumlu olmasının önemine değinirken, yeni transfer Gomez'in henüz istedikleri düzeyde olmadığını kaydetti. Kaleci Cenk'in gitmesini istemediğini ancak kendisinin isteği olduğunu anlatan Şenol Güneş, iyi ve ekonomik olması halinde birinci kaleci transfer edebileceklerini de sözlerine ekledi.
FOTOĞRAFLI