Başbakanlık Merkezi Finans İhale Birimi ve Avrupa Birliği’nin ortaklaşa yürüttükleri ve finanse ettikleri “Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Projesi” kapsamında düzenlenecek olan “Demokrasi Şöleni” adlı “Uluslararası Sanat Çalıştayı” 22-28 Nisan 2014 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi(DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yürütücülüğünü yaptığı ve eş finasman desteği sağladığı proje, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Güzel Sanatlar Eğitimini Destekleme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa hazırlandığı;projede koordinatörlüğü Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Proje Koordinatör Yardımcılığı’nı Doç. Dr. Levent Mercan, Proje Asistanlıklarını ise Doç. Dr. Uğur Atan ve Öğr. Gör. Figen Yavuz yaparken, GÜSED başkanı Zafer Erzincan ise proje uzmanı olarak görev aldığı bildirildi.

Dumlupınar Üniversitesi ve Proje Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Levent Mercin, çalıştay ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: ”Çağdaş bir toplum olabilmenin en önemli göstergeleri arasında yerleşmiş bir demokrasi, gelişmiş insan hakları mekanizması, çoğulcu bir anlayış ve uyuşmazlıkların barışçıl yollarla çözülmesi yer alır. Literatür incelendiğinde dünya tecrübesi göstermiştir ki eğitim ve bu kapsamda yer alan etkinlikler, bu kavramların bir toplumda gelişmesinde ve yerleşmesinde önemli bir rol oynamaktadır.Demokrasinin yerleşmesi ve gelişmesi, demokratik kültürün ailede, okulda, çevrede ve toplumda yaşanmasıyla mümkün olur." (EFE)