AK Parti 27. Dönem Konya milletvekili adayları en çok merak edilenlerin başında geliyor. AK Parti tarafından aday adayı mülakatları tamamlandı. Merak edilen soru şu AK Parti 27. dönem milletvekili 2018 aday listesi son dakika belli oldu mu?

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili seçimleri için partiler aday belirleme sürecini tamamladı.  AK Parti ve AK Parti Cumhurbaşkanlığı için yarışacak adayın Cumhur ittifakı kapsamında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan olmuştu. Öte yandan AK Parti’nin 27. dönem milletvekili adayları 2018 yılında vatandaşların merak ettiği sorular arasında yerini aldı. AK Parti aday adayları ile ilgili tüm detaylar sitemiz samsungazetesi.com’da.

AK Parti'de milletvekili adaylığı için 2100 kişin değerlendirilecek. Ve 600 milletvekili adayı belirlenecek. 

Milletvekili Adaylığı çalışmaları titizlikle yapılıyor. AK Parti’de 14 genel başkan yardımcısı aday adayları ile yüz yüze görüşerek değerlendirme yapıyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel başkan yardımcılarından mülakata girdikleri iller ile ilgili detaylı bilgi alıyor.

Bin 800 yeni aday adayı ile 300 mevcut milletvekili tek tek değerlendiriliyor. Son sözü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Gene Başkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek ve adayları belirleyecek.

AK Parti'nin aday tanıtımı 25 Mayıs'ta yapılacak. Aynı gün AK Parti’nin seçim beyannamesi de açıklanacak.

AK Parti 27. dönem milletvekili adaylarının kesinleşti. 24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı  Hükümet Sistemi  27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için siyasi parti genel merkezleri milletvekili aday listelerini en geç 21 Mayıs saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verecek.

İşte AK Parti'nin 27. dönem Konya milletvekili adayları: