VAN (İHA) – Van’ın İpekyolu ilçesindeki Fevzi Geyik Ortaokulu Futbol Takımı, 8 yıldır üst üste il birincisi oluyor.
Van genelinde bulunan ortaokullar arasında düzenlenen Yıldızlar Futbol İl Birinciliği Yarışması’nda Fevzi Geyik Ortaokulu Futbol Takımı her yıl olduğu gibi bu sene de il birincisi oldu. Bölge yarışması için hazırlıklarını sürdüren öğrenciler ziyaret eden İpekyolu İlçe Milli Eğitim Şube lüdürleri Abdulhadi Yıldız ve Eşref Yıldız, sporculara moral desteğinde bulundular. Açıklamalarda bulunan okulun beden eğitim öğretmeni ve futbol takımı sorumlusu Mahmut Kipici, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği ve 30 takımın katıldığı “Okullar Arası Futbol Turnuvası”nda birinci olduklarını belirtti. Kipici, “Her yıl başarılı olmamamızı, okulumuzun idarecileri, öğrencileri ve velilerin katkılarına bağlıyorum. 8 yılda yetiştirdiğim bu öğrencilerin hemen hemen yüzde 90’ı Vanspor bünyesinde maçlara devam etmektedirler. Her kategoride ve hatta A takımında bile bizim 4-5 futbolcumuz bulunmaktadır. Biz bir kenar mahallesindeyiz ve burada okuyan öğrencilerin ailelerinin çoğu dar gelirli. Bu çocuklar buradan çıktıktan sonra da iyi bir eğitim almaları ve bir yerlere gelmeleri için destek verilmesi ve yardım edilmesi gerekir. Biz ancak buradayken destek verebiliyoruz. Okuldan çıktıktan sonra lise ve diğer okullar veya futbolcu olmalarını sağlamak bunlara destek vermekle mümkündür. Hepsi futbolcu olacak diye bir şey yok. Beden eğitimi öğretmeni veya başka dallarda başarılı olmalarını sağlamak gerekir. Ayrıca çocukları kötü alışkanlıklardan kurtarmak da sporla mümkündür” dedi.
Fevzi Geyik Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Bilal Eliş ise, 10 yıldan beridir hemen hemen her yıl il birincisi olduklarını belirterek, “Bizim eksiklerimiz çok fazla. Ancak hayırsever iş adamı olan İzzettin Turgut Bey Adana’dan bu yıl bize forma gönderdi. Bundan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. İstiyoruz ki buradaki iş adamlarımız da bu şekil bizlere, çocuklara yardım etsinler. Çünkü biz kenar mahalledeki bir okuluz. Sadece devletin verdiği yardımlar yetmiyor. Bu yüzden duyarlı iş adamlarının desteğini bekliyoruz. Bugüne kadar bize destek veren Arena Halı Saha Sahibi Veysel Gençboğa’ya, bize forma gönderen İzzettin Turgut Beye ve yol masraflarımızı karşılayan Van Gölü Turizm firmasına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personellerine ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Fevzi Geyik İlkokulu Müdürü Harun Yeşilova da, çocukları sadece test çözen birey olarak düşünmediklerini; görsel sanatlarla, müzikle, futbolla, sporla bir bütün olarak yetişmelerini istediklerini belirterek, “Bu konuda beden eğitimi öğretmenimiz canla başla çalışıyorlar. Amacımız Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan okulumuzu sporla, sanatla ve eğitimle yeni bir vizyon kazandırmaktır. Çocuklar spora kanalize oldukları zaman sokaklardan koparmış oluyoruz. Çocuk iyi test çözemeye bilir ya da iyi matematik çözemeye bilir, bu çocuğun başarısız olduğu anlamına gelmiyor. İyi resim yapabiliyorsa, iyi şarkı söyleyebiliyorsa, iyi top oynayabiliyorsa bu çocuk başarılıdır. Yani biz başarıyı bir bütün olarak değerlendiriyoruz, sadece derslerle sınırlı tutmuyoruz” şeklinde konuştu.
Fevzi Geyik Ortaokulu Futbol Takımı, bölge birinciliğine gitmek için hazırlıklarını hız kesmeden devam ediyor. Gerek Iğdır’da bölge birinciliği ve gerekse Türkiye birinciliği için Van’ı en iyi şekilde temsil etmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen takım kaptanı Diyar Gençboğa, en büyük hedefinin Messi gibi büyük takımlarda oynamak olduğunu söyledi.