İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya'nın yürüttüğü soruşturma  kapsamında, örgütün sözde "büyük imam"larından birinin evinde ele geçirilen  sohbet CD'si deşifre edildi.
Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in İzmir'de özel olarak  yetiştirdiği 40 öğrencisinden biri olan örgütün sözde "büyük imamı"nın 2010  yılında daha alt kademedeki imamlara aktardığı ve "çok gizli" kalması yönünde de  talimat verdiği yaklaşık 5,5 saatlik sohbette, FETÖ'nün öncelikli hedefinin  Türkiye'yi, sonrasında ise dünyayı ele geçirmek olduğu aktarılıyor.



Türkiye'de gerçekleştirilecek kanlı darbeyle temizlik yapılacağı,  bunun sonucunda FETÖ'ye bağlılıklarını bildirmeyen resmi ve sivil vatandaşların  başlarının kesileceği, birçok kişinin öldürülmesiyle barajların kanla dolacağının  anlatıldığı sohbette, her cemaatin bir mehdisinin olabileceği ancak Gülen'in  "büyük mehdi" olduğu yönündeki bilgilerin de örgüt mensuplarına aşılanması  gerektiğine vurgu yapılıyor.

 "GÜLEN BÜYÜK MEHDİDİR, DÜNYA VE KAİNAT MEHDİSİDİR"
 Sohbeti yapan sözde "büyük imam"ın şu sözleri de dikkat çekti:
"Fetullah Gülen büyük mehdidir, dünya ve kainat mehdisidir. Artık ahir  zaman yaşanmaktadır. Türkiye ve dünyayı ele geçirmekle görevlendirilmiştir.  Ekranı açıktır yani geleceği görebilme gücüne sahiptir. 40 yıldan fazladır  devletin önemli kurumlarına sızılmıştır. Gülen'in yardımcısı olan 'kahtani' Hava  Kuvvetleri Komutanlığında bir komutandır. Halen görevdedir, istihbaratçı özelliği  ve ona bağlı özel bir yapı vardır. Devletin özel kademelerinde kriptolu, gizli  bir yapının sorumlusudur. Ergenekon süreciyle Gülen karşıtı subaylar Ordudan  temizlenecek. Bir gün gelecek kahraman ordu dizgini ele alacak. Bir gün gelecek,  ordu deccaliyetin şerrinden kendini kurtaracak, Kemalizm'den yani. İşte şimdi  süreç başlamıştır. Ergenekon'la ordu temizlenecek."

 "HOCAEFENDİ'NİN EKRANI AÇIK"
 Gülen'in, Said-i Nursi'nin talebelerini hiçbir zaman misyonuna dahil  etmediğini, görev vermediğini ve mütevelli heyetine almadığının anlatıldığı  sohbette, "Üstad (Said Nursi) 87 yılık hayatı içerisinde iman vazifesinden başka  bir vazifeye bakmamış. Allah 'Ey Said, senden sonra gelecek olan Fetullah'ın  vazifesine karışma, vazifene bak, senin vazifen iman vazifesi, ben bu vazifeyi  sana verdim, hayat senin vazifen değil, şeriat senin vazifen değil' demiş.  Geçenlerde, Amerika'da, bir arkadaşımız hocaefendiye sormuş, 'Üstad hazretleri  ileride kimin geleceğinden risalelerde açıklama ya da şerh yapacağından  bahsediyor, bu kimdir, ne zaman gelecek?' deyince, Hocaefendi gülmüş 'Ya mübarek  ben yapıyorum ya' demiş. Ya bu da çok saf bu soruyu soran arkadaş, geçen hafta da  böyle bir cümle duydum. Cümle şu: 'Hocaefendinin ekranı açık mı?' diye soruyor.  Bu kadar olur mu ya, 7 yaşında her gece Allah Resulünü rüyasında gören insanın  ekranı kapalı mı olur." ifadeleri yer alıyor.

 Örgütün sözde "büyük imamı"nın sohbette, Fetullah Gülen'in, Said-i  Nursi ile neden görüşmediğine dair soruya, "Bende birazcık Turancılık,  milliyetçilik var, üstad Kürt olduğu için gitmedim." şeklinde cevap verdiği  aktarılıyor.


 AA