Cafer ZENGİN/KAYSERİ, () - KAYSERİ’de Ramazan Bayramı nedeniyle tarihi Kapalı Çarşı’da görülen hareketlilik esnafı sevindirdi. Özellikle dar gelirlilerin bayram alışverişinde tercih ettikleri Tarihi Kapalı Çarşı’nın Dernek Başkanı Mehmet Tepe,
Kent merkezine peş peşe açılan AVM’lere inat çarşıda her bütçeye uygun ürünler olduğunu söyledi.
Tarihi Kapalı Çarşı’da da Ramazan Bayramı hareketliliği esnafın yüzünü güldürdü. Daha önce boş olan çarşının koridorları, bu kez bayram alışverişine çıkanlarla dolup- taştı. Özellikle dar gelirlilere hitap eden ve her bütçeye uygun fiyatları ile dikkat çeken çarşıda, kıyafetten ayakkabıya, hediyelik eşyadan gıdaya kadar hemen hemen her türlü ihtiyaca yanıt veren işyerleri bulunuyor.
Kayseri Kapalı Çarşı Yaşatma, Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mehmet Tepe de bir süreden bu yana durgunluğun görüldüğü çarşının Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala hareketlendiğini belirtti. Bu hareketlilikten dolayı esnafın memnun olduğunu kaydeden Tepe, şöyle dedi:
"Çarşımızda 7’den 70’e herkesin bayramlık ihtiyaçlarını karşılayacak kaliteli ve her bütçeye uygun ürünler var. Fiyatlarda vatandaşımızın cebine uygun. Biz her vatandaşa ve her bütçeye hitap ediyoruz. Esnaflarımız en kaliteli ürünleri en uygun fiyata vatandaşla buluşturuyor. Kapalı Çarşı tarihten aldığı güçle, vatandaşımızın da desteği ile AVM’lere karşı kentte alışverişin merkezi olmaya devam edecek."

FOTOĞRAFLI