Eskişehir’de Alpu Süt Üreticiler Birliği’nin yeni hizmet bürosu törenle hizmete açıldı.
Törende konuşan Alpu Süt Üreticiler Birliği Başkanı Halil Sarıkaya, birliğin 2006 yılında 54 süt üreticisinin katılımıyla kurulduğundan bahsetti. Bugün 625 üyeyle yola devam ettiklerini dile getiren Sarıkaya, “Bugüne kadar Alpu Tarım Kooperatifi’nin hizmet bürosunda ve tarım kredi kooperatifinin büütn imkanlarıyla faaliyet gösteren birliğimiz, yeterli maddi güce ulaşmasından sonra kendi hizmet bürosuna taşınacak hale gelmiştir. Alpu Süt Birliği, bugün itibariyle Alpu merkezde ve Osmaniye mahallemizde olmak üzere 2 toplama ve soğutma merkezinde üyelerimizin sütlerini toplamaktadır. Bundan sonraki amacımız, birlik bünyesinde iktisadi işletme kurarak, üyelerimizin sütlerini değerlendirmesinin yanında, bütün tarımsal ihtiyaçlarının da yeni büromuz sayesinde karşılanmasıdır. Birliğimiz 2014 yılında üyelerine 395 bin TL süt desteği ve 255 bin TL hayvan desteği dağıtmıştır” dedi.
Alpu Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu ise, birliklerin, yöre çiftçilerinin refahı için bir şans olduğunu söyledi. Doğu, “Üreticilerimizin böyle kurumlara destek çıkarak, imkanlardan azami ölçüde yararlanmalıdırlar. Bu kuruluş sayesinde yöremiz çiftçilerinin süt ve hayvan ürünlerinin daha kaliteli ve gerçek değerinde pazarlanacağına inanıyorum” diye konuştu.
Açılış törenine, Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş, Alpu İlçe Tarım Müdürü Volakn Nevruz Arıkan, Alpu Ziraat Odası Başkanı Levent Özdemir, Alpu Müftüsü Sabri Bağcı ve davetliler katıldı.