Cinayeti işledikleri belirlenen Afgan kadının, kız kardeşi ve kocası İzmir’den mültecilerle birlikte Yunanistan’a kaçmaya hazırlığı yaparken gözaltına alındı.

KIZ KARDEŞ CİNAYETİ İTİRAF ETTİ


Kız kardeş ifadesinde ablasını suçlayarak kendisine ve eşine ayrı ayrı yalanlar söyleyerek eşini öldürttüğünü iddia etti. Kız kardeş "Ablam bana eşimin benimle birlikte olmak istediğini onu eve götürmemi, adam ayarladığını onu intikam için dövdüreceğini söyledi. Eve girince karşımda kocamı gördüm" derken olayın faili olduğu iddia edilen eşi ise "Baldızım bana telefon etti. Kız kardeşi ile kocasının bizi aldattığını söyleyerek evin anahtarını verdi. Onların birlikte eve geldiğini görünce satırla öldürdüm. Eşimi de öldürecektim ama son anda vazgeçtim" dediği belirtildi.

EŞİ "BANYODA ÖLÜ BULDUM" DİYE MÜRACAAT ETTİ


Zeytinburnu, Sümer mahallesinde 14 Eylül 2015 tarihinde sabah saat 07.00’de polise başvuran Afganistan uyruklu kadın Khadıja H.(48) eşini banyoda ölü olarak bulduğunu söyleyerek ihbarda bulundu. Olay yerine polis ekipleri Afganistan uyruklu Mohammat Baz (59)’ın kafasına satır benzeri kesici bir aletle vurularak öldürüldüğünü belirlendi.

CİNAYET SAATİ BELİRLENİNCE EŞ GÖZALTINA ALINDI

Afgan kadın poliste verdiği ifadesinde evde 10 bin dolar para alındığını muhtemelen hırsızların içeri girerek eşini öldürmüş olabileceğini söyledi. İfadesi alınan kadın serbest bırakıldı. Ancak Adli Tıp Kurumunda ceset üzerinde yapılan inceleme sonucu ortaya çıkan gerçek soruşturmanın bütün seyrini değiştirdi. Adli Tıp Kurumunda yapılan incelemede cinayetin kadının polise başvurmasından 12 saat önce işlendiğini tespit etti. Bu gelişme üzerine Khadıja H. bir kez daha gözaltına alındı.

OLAYIN FAİLLERİ YUNANİSTAN’A KAÇMAYA HAZIRLANIRKEN YAKALANDI


Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada Khadıja H.’nin kız kardeşi Naz S.(24) ile onun eşi Muhammet A.(42)’nın bir süre önce Türkiye’ye geldiklerini cinayetin işlendiği saatlerde aralarında telefon ve yüz yüze görüşme trafiğini yaşandığını belirledi. Cinayet saatinden sonra çiftin otogardan bir otobüse binerek ayrıldıkları belirlendi. Bu gelişme üzerine başlatılan takipte önce Ankara’ya daha sonra İzmir’e gittikleri belirlenen şüpheliler Manisa’da Afganistan’lı bir ailenin yanında gözaltına alınarak İstanbul’a getirildi. Şüphelilerin mültecilerle birlikte Yunanistan’a kaçma hazırlığında oldukları öğrenildi.


KIZKARDEŞ "ABLAM BANA VE EŞİME AYRI AYRI YALANLAR SÖYLEYİP EŞİNİ ÖLDÜRTTÜ"


Gayrettepe’de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğünde kız kardeş ve eşinin verdiği ifadeler soruşturmayı daha da karmaşık hale getirdi. Kız kardeş Naz S. ifadesinde ablasını suçlarken "Beni çağırdı, eniştemin benimle birlikte olmak istediğini onu sarhoş edip eve götürmemi kendisinin adam ayarladığını onu dövüp intikam alacağını söyledi. Ben de kabul ettim. Onunla birlikte eve giderken eniştem sarhoştu, eve girer girmez bana arkadan sarıldı. O sırada küt diye bir ses duydum. Arkamı döndüğümde elinde satırla eşimi görünce şok geçirdim. Beni öldürecekti ama ona durumu anlatınca vazgeçti. Onu ablamın gönderdiğini öğrenince şok geçirdim." dedi.

SATIRLI KOCA "BANA EVİN ANAHTARINI O VERDİ"


Cinayet zanlısı olarak gözaltında bulunan koca Mohammet Nasım A. ise baldızı Khadıja’nın olay günü kendisini telefonla arayarak "Eşimin, kendi kocasıyla birlikte olduğunu söyledi. Onan inanmadım. Bana "o zaman evin anahtarını sana vereyim git kendin gör" dedi. Bunun üzerine anahtarı alıp onlar gelmeden içeri girip onları bekledim. Bir süre sonra kapı açıldı. Eşimle, bacanağım içeri girdi. Bacanağım eşime arkadan sarılınca saklandığım yerden çıkarak başına vurdum. Kanlar içinde yere düştü. Eşimi de öldürecektim. Ama 4 çocuğumuz vardı. Bana durumu anlatıp yalvarınca vazgeçtim." dedi.

İki şüpheli Khadıja H.’nin kendilerine evden 10 bin dolar para verdiğini "Siz bu parayı alıp kaçın. Ben zaman kazanmanız için biraz bekleyip polise haber vereceğim." dediğini iddia ettiler.Poliste suçlamaları kabul etmeyen Khadıja H. ise kız kardeşi ve eşinin para için eşini öldürmüş olabileceğini söylediği öğrenildi.Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.