TRABZON (AA) -  Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) ''2014'ün Başarılı Gazetecileri Yarışması''nda ödüller sahiplerini buldu.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde, basının demokrasinin en önemli gücü olduğunu belirtti. Öz, "Trabzon basını da kamuoyunun aydınlatılmasında çok önemli bir görevi ifa ediyor. Bu görevin bundan sonra da en iyi şekilde yapılacağından hiç şüphemiz yok" dedi.

TGC Başkanı Turgut Özdemir da yarışma kapsamında 54 eserin jüri üyelerince titizlikle incelendiğini belirterek, "Görevimiz nedeniyle kimi zaman değişik bölgelerde de jüri üyesi olma fırsatımız oluyor. Ancak Trabzon'da ki eserler kadar iddialı bir yarışma şuana kadar ben görmedim" diye konuştu.

Başarı ödülüne layık görülen Anadolu Ajansı muhabiri Selçuk Kılıç "spor haberi", foto muhabiri Hakan Burak Altunöz "haber fotoğrafı" ve kameraman Atilla Kurtoğlu "TV haberi" dalında ödüllerini Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile Basın Yayın ve Enformasyon Trabzon İl Müdürü Sadettin Kaşıkçı'dan aldı.

Ziyad Nemli adına düzenlenen "Ziyad Nemli Büyük Ödülü"nü Nejat Toprak, "Jüri Özel Ödülü"nü Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, sanat ödülünü ise Aytekin Çakmakcı aldı.

Görevi nedeniyle törene gelemeyen Hacımüftüoğlu'nun ödülünü Vali Öz, gazeteci-yazar Atilla Ataman'a verdi.

Yarışmada ödüle değer görülenler şöyle:

Haber Başarı Ödülü: Bahadır Öktem (Karadenizin Sesi Gazetesi), Meryem Akgün (Karadenizin Sesi Gazetesi)

Haber Fotoğrafı Ödülü: Hakan Burak Altunöz (Anadolu Ajansı), Hakan Şener (Taka Gazetesi)

Spor Haberi Ödülü: Selçuk Kılıç (Anadolu Ajansı), Mehmet Karagöz (Günebakış)

Spor Fotoğrafı Ödülü: Osman Şişko (Doğan Haber Ajansı), Yunus Mermertaş (Karadeniz Gazetesi)

Araştırma-İnceleme Ödülü: Ayşe Çakmak (Taka Gazetesi), Şükrü Üçüncü (Haber 61)

Röportaj Ödülü: Nurgül Günaydın (Günebakış Gazetesi), Celal Kadıoğlu (Karadenizin Sesi Gazetesi)

TV Haberi Ödülü: Atilla Kurtoğlu (Anadolu Ajansı)

TV Görüntüsü Ödülü: Fatih Turan (Doğan Haber Ajansı)

Mizanpaj Ödülü: Ömer Saklı (Günebakış Gazetesi), Cevdet Köse (Son Nokta Gazetesi)

İletişim Fakültesi Teşvik Ödülleri: Behran Kılıç (Gazetecilik Bölümü), Rabia Aykut (Gazetecilik Bölümü), Nurbahar Yıldız (Gazetecilik Bölümü), Şükran Atalar (Gazetecilik Bölümü), Cebrail Taşdemir (Gazetecilik Bölümü)