SİNOP (AA) - Sinop'un Erfelek ilçesindeki Erfelek Tatlıca Şelaleleri yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanları arasında yer aldı. 

Manavgat Şelalesi'nden sonra en çok ziyaret edilen yerlerden Erfelek Tatlıca Şelaleleri, ilçe merkezine 14 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Doğal sit alanı olan şelaleler, yürüyüş ve tırmanış parkurlarıyla ziyaretçilere eşsiz güzellikler sunuyor.

Vali Yasemin Özata Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erfelek Tatlıca Şelaleleri'nin milli parklar statüsünde yer aldığını anımsattı. 

Şelalelerin 16 yıl önce turizme kazandırıldığını anlatan Çetinkaya, "Bu doğa harikasına her geçen yıl ilginin giderek arttığını görüyoruz" dedi.  

Şelalelerin Sinop'un ve ülkenin turizm potansiyeline önemli katkılar sunduğunu vurgulayan Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Erfelek Tatlıca Şelaleleri milli parklar statüsünde yer alıyor. O nedenle biletli giriş yapılan bir mekan. Türkiye'nin ve dünyanın değişik bölgelerinden turlarla gelen insanlar mutlaka Erfelek Tatlıca Şelaleleri'ni görmek istiyor. Yaz sezonunda resmi kayıtlara göre 100 bin biletli kişi bu doğa harikası yeri ziyaret etti. Söz konusu rakamlar bizim sadece sayı yüksek olsun diye ortaya attığımız rakamlar değil. Hepsi resmi kayıtlara girmiş biletli kişi sayısıdır." 

- "Turizm yolu tescil edildi"  

Vali Çetinkaya, şelalelere giden yolun gelen ziyaretçi sayısı göz önüne alındığında yetersiz kaldığını, yaptıkları girişimler sonrası Erfelek ilçesi ile şelaleler arasındaki 17 kilometrelik güzergahın turizm yolu olarak tescil edildiğini söyledi.

Çetinkaya, yola yönelik çalışmaların gelecek yıl başlayacağını ifade etti.