Yazar Şair Mehmet Aksu’nun deneme yazıları "Heybedeki Hayat" ve Özlü sözlerinden oluşan "Söz Yumağı" isimli kitapları "Yankı" yayımlarında satışa çıktı.
Yazar ve şair Kimliğiyle tanınan, başarılı eserlere imza atan ve halen İstanbul Çocuk Eğitimevi Kurum 1.Müdürü olarak görev yapan Şair Mehmet Aksu iki kitabını birden çıkarmanın sevincini yaşıyor.
Aksu, "Gayretlerimin gönül yolculuğuma edebiyat merdiveninden ilerleyiş ile nasırları olarak sayfalara yansıyan iz düşümlerimin, bu çıkartmış olduğum kitaplarımda daha da belirgin olmasını okuyucularımla paylaşmak, çocuklarıma ve gelecek neslimize yol kıvrımlarında hayatın kıbleye akışına ark oluşturması amacını güttüğüm bu eserlerimi sizlerle paylaşmayı nasip eden Allah’ıma hamd olsun. Aldığım nefesin geri dönüşümü olarak değerlendirdiğim dünü yarına taşıma sevdamdan ’Heybedeki Hayat’ ve ’Söz Yumağı’ eserlerimi ruhumda yaşamak, sizlerle paylaşmak ailemin mutluluğuna, anısına tarih koymama vesile olmuştur, gözlerim açık gitmeyecek" dedi.
Şair Mehmet Aksu, "İnsanlar nefes alış verişi misali yaşam yolculuğunda da hayattan lüzumu halinde baş vurabileceği bir şeyler alırlar ve lüzumsuz gördüklerinin de ağırlığından kurtulmak isterler. İşte bunların birbirleriyle tanış oldukları, bazılarının bütünleşmeyi oluşturduğu gibi bazılarının da diğerleri ile çatışma yaşadığı ya da orada bulunma sürecini tamamladığı yer; yaşamın çıktılarının hazırlığının yapıldığı, yarına uzantının barındırıldığı yerdir heybe, insanın bizzat-i kendisidir. Var olanları arayan, alan, arındırandır. ’Heybedeki Hayat’ ötelerdeki mekana uzanılan taşınılabilen yükün hesabını vermek üzere bulunulan koruyucu taşıyıcılığın yaşamıdır. Bu da yaşamın heybedeki ile şekillendirmesidir" dedi.
Daha önce de dört şiir, iki araştırma kitabı bulunan Şair Mehmet Aksu, "Yüreğimin tuttuğu ritim bu, yardan düşmesin kimse. Dualarım sizinle" diye konuştu.