Erzurum’da, taşımalı eğitim yapan okul servisleri, yoğun kar ve tipi nedeniyle yolları kapanan köylere ulaşım sağlayamadı. Okula gitmek için köylerinde iki gün mahsur kalan öğrenciler ise ekiplerin saatlerce yol açma çalışmaları sonucu servislerine binip okullarına gidebildi.
Doğu Anadolu’yu etkisi altına alan kar yağışı ve tipi, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İki gündür etkisini sürdüren şiddetli kar yağışı sonucunda Erzurum’da yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Pazartesi günü kar nedeniyle okullara 1 gün ara verilmesinin ardından öğrenciler bugün ders başı yaparken taşımalı eğitimle okullarına giden bazı öğrenciler köy yollarının kapanması nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazı okul servisleri yolların kapanması nedeniyle yolda mahsur kaldı. Erzurum’un Palandöken İlçesine bağlı Yağmurcuk köyündeki 20 öğrenci, 25 kilometre uzaklıktaki okullarına gidebilmek için soğuk havada 3 saat okul servisini bekledi. Yolda mahsur kalan okul servisleri ise öğrencileri okula götürebilmek için Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden yardım istedi. Ekiplerin kısa sürede Yağmurcuk köyüne gelip yolu açmasıyla okul servislerinin köye ulaşmasını sağladı.
KARA SAPLANAN OKUL SERVİSİNİ ÖĞRENCİLER ÇIKARDI
Servislerin köye ulaşması için kapanan yolda çalışma yapan kar kürüme aracı yolun buzlu olması nedeniyle yol kenarındaki boşluğa düşüp kara saplandı. Demir zincirlerle diğer iş makinalarına bağlanan kar kürüme aracı yoğun uğraşlarla kardan çıkarıldı. Sonra okul servisi buzlanma nedeniyle kara saplandı. Kar yağışı ve tipi altında öğrenciler ve velilerin yardımıyla okul servisi kardan çıkarıldı.
Okul servislerinin köye geldiğini gören çocuklar okula gidecekleri için çok sevindiğini söyledi. Her gün 25 kilometrelik yolculuğun ardından okula gidebildiklerini belirten öğrenciler, "Kar nedeniyle bazen köy yollarımız kapanıyor ve okulumuza gidemiyoruz. Bugün 3 saattir servisimizin gelmesini bekliyoruz. Bugün çok mutluyuz. İki gündür köyümüzün yolları kapalıydı okula gidemeyeceğiz diye çok korkuyorduk ama yollarımız açıldı, servislerimiz geldi okulumuza gideceğiz” dediler.
Servis şoförleri ise sabah 7’den beri yolda mahsur kaldıklarını belirterek ekiplerin yardımıyla köye ulaşıp öğrencileri okullara yetiştireceklerini söyledi.
Köylerinde iki gün mahsur kalan öğrenciler, iki saat süren yol açma çalışmasının ardından servislerine binip okullarına gitti.