DİYARBAKIR VE BATMAN'DA 64 GÖZALTI
Diyarbakır il ve ilçeleri ile Batman kent merkezinde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda toplam 64 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, il merkezi ile Bismil, Ergani, Silvan ve Lice ilçelerinde 90 adrese düzenlenen operasyonlarda toplam 53 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:
"Diyarbakır'da son dönemlerde meydana gelen güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik silahlı, bombalı, Molotof bombalı, havai fişekli saldırı eylemlerinin failleri, ilişki içinde oldukları şahısların yakalanması için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün sabah erken saatlerde il merkezinde 50 adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Operasyonda 3'ü yaşı küçük olmak üzere 31 kişi Gözaltına alındı. Yakalanan şahısların evlerinde yapılan aramada, 3 adet tabanca, 3 adet Tüfek, 1 kuru sıkı tabanca, 4 şarjör, 60 fişek, 77 kartuş, 2 adet Pala, örgütsel dokuman ve yayınlar ele geçirildi. Terörle mücadele ekiplerinin Bismil, Silvan, Ergani ve Lice ilçelerinde 40 adrese düzenlediği baskınlarda ise 22 kişi gözaltına aldı. Silvan'da gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramada 2 adet ruhsatsız av tüfeği ile 2 adet el yapımı patlayıcı ele geçirildi."
BATMAN'DA 11 KİŞİ
Batman'da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri tarafından sabah erken saatlerde PKK'nın şehir yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) dönük Beşevler, Sağlık, Pazaryeri, Bağlar ve Halilevler mahallelerinde düzenlediği operasyonlarda yaşları 15-17 arasında değişen 11 kişiyi gözaltına aldı.