AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Hasan Öz, hükümetin yetim yardımının ardından doğum yardımını hayata geçirdiğini belirterek "Doğum yapan annelerimiz başvurularını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine yapabilirler" dedi.
AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Hasan Öz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın öksüz, yetim ve asker çocuklarına düzenli aylık 100 TL. yardım yapacağı konusunu geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaştığını belirterek, "15.05.2015 tarihinden itibaren doğum yardımı programı da uygulamaya başlamıştır. Bu kapsamda Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL tutarında doğum yardımı yapılacaktır. Doğum yardımı annenin sağ ve Türk vatandaşı olması durumunda her anneye yapılacaktır. Doğum yapan annelerimiz başvurularını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezleri ve yurt dışında yaşayanlar için Büyükelçilikler ve Konsolosluklar aracılığıyla yapabileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan annelerde bu uygulamadan faydalanacak ve çalıştıkları kurumlara başvuru yapabileceklerdir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ve Mavi Kart sahipleri de bu uygulamadan aynı şartlarda faydalandırılacaktır" dedi.
Öz, vatandaşların ücretsiz bilgi hattı olan 144 ve 183 nolu telefon numaralarından ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerinden daha detaylı bilgi alabileceklerini de sözlerine ekledi.