Manisa’da amatör telsizciler ve AFAD gönüllüleri tarafından bu yıl kurulan Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (Manisa MAT), geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden ve yılın doktoru seçilen Dr. Bedri Bilge anısına 3 gün 2 gece süren eğitim kampı düzenledi.

12 Nisan’da hayatını kaybeden Manisa İl Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Kontrol Merkezi hekimlerinden Dr. Bedri Bilge unutulmadı. Manisa’da "Yılın Doktoru" seçilen Dr. Bedri Bilge anısına çeşitli sivil toplum örgütlerinde gönüllü olarak hizmet veren amatör telsizciler ve AFAD gönüllüleri tarafından kurulan Manisa MAT, 3 gün 2 gece süren bir eğitim kampı gerçekleştirdi. Spil Dağı Milli Parkı’nda gerçekleştirilen kampta olası bir afette kurumların ve sivil toplum örgütlerinin birbirleriyle daha koordineli bir şekilde çalışması amacıyla eğitimler verildi. Eğitim kampına Dr. Bilge’nin eşi Dilara Bilge de katıldı. Kurulan çadırda gönüllülerle bir araya gelen Bilge, gözyaşlarına hakim olamayarak güçlükle konuştu. Dilara Bilge konuşmasında, "Konuşmak çok zor. Ama ben burada bu eğitim kampında hepinizde Bedri’den birer parça görüyorum. Her birinizde ondan bir iz var. Sanki Bedri buradaymış gibi. Bedri’yi yaşatmak konusunda gösterdiğiniz hassasiyet için, vefanız için çok çok teşekkür ediyorum. Biliyorum ki sizler bu tür çalışmaya devam ettiğiniz sürece Bedri bir şekilde yaşayacak" dedi.

AFAD Müdürü Bekir Şen ise, Dr. Bilge’yle 2005 yılında tanıştığını söyleyerek, "Ben Bedri Bey’i 2005 yılında Manisa’ya geldiğinde tanıdım. Sadece tanımakla kalmadım. Mekanı cennet olsun. Kendisini rahmetle anıyorum. Kendisine dua ediyoruz. Yeri doldurulmayacak bir acil durum ekibiydi. Gerçekten her olayda kendisine vazife çıkaran, kendisini sorumlu hisseden bir insandı. Her acil duruma koşan, gerek görevi gereği, gerekse görevinin dışında her toplumsal olayın içerisinde olan ancak bunu görev işi olarak değil, gönül işi olarak yapan bir insandı" diye konuştu.

"Bedri babayı unutmayacağız"

MAT Başkanı Bahattin Özer, kampa katılımın yüksek olmasının kendilerini mutlu ettiğini ve her yıl bu eğitim kampını düzenleyeceklerini belirterek, "100 kişiye yakın bir katılım sağlanmıştır. Müdürlerimiz kampımızı ziyaret etti. Manisa MAT olarak Bedri babamızı unutmayacağımızı ve ilerleyen dönemlerde önümüzdeki yıl özellikle daha geniş kapsamlı diğer STK’ları da davet etmek kaydıyla kampımızı daha geniş bir şekilde ileriye dönük çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bu kampta eşi kesinlikle olması gerekirdi. Aslında bizi onurlandırdı, duygulandırdı. Kendisi de yapmış olduğumuz bu çalışmalardan dolayı bize teşekkür etti. Biz de kendisine Bedri babayı unutmayacağımıza ve bunu her sene olmak kaydıyla devam ettireceğimize söz verdik" dedi.

Eğitim kampında yer alan Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Destek Hizmetleri Şube Müdürü Gürhan İnal, "Manisa itfaiyesi olarak Bedri hocamızı anmak için geldik. Sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşlarıyla beraber bugün buradayız. Kampta itfaiye olarak eğitim veriyoruz. Hocalarımız var. Bunlarla ilgili gerekli eğitimlerimizi veriyoruz. Ayrıca Bedri hocamızın bize yıllarca beraber çalıştığı, onun anısına güzel bir tören yaptık" diye konuştu.

Eğitim kampına Manisa İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü (UMKE), Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Türkiye Dağcılık Federasyonu ile AKUT Manisa ile İHH MAK ile dağ sporuna gönül verenler ile AFAD gönüllüleri ve Manisa MAT üyeleri katıldı. Ayrıca kampı Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Engin Yıldırım da ziyaret ederek, katılımcılara destek verdi.