İSTANBUL, () MALTEPE Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla mezarlıklara ücretsiz ring seferleri düzenlendi. Arife ve bayramın ilk günü 08:00-15:00 saatleri arasında yapılan seferlerde Maltepeliler, Küçükyalı, Başıbüyük, Büyükbakkalköy, Ferhatpaşa, Gülsuyu, Pendik Yeni Şıhlı ve Kurtköy mezarlıklarına ücretsiz olarak taşındı.
SEFERLERE BÜYÜK İLGİ
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılı “Vatandaşlarımızın her an yanında olmaya, onlara hak ettikleri hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Barışın, sevgi ve hoşgörünün simgesi bayramlar bizi birbirimize yaklaştırıyor, büyüklerimize olan vefa borcumuzu ödememize vesile oluyor. Biz de bayramın ruhuna uygun olarak vatandaşlarımızı, kaybettikleri yakınlarıyla buluşturuyoruz. Biliyoruz ki sağlıklı nesillerin yetişmesi, geçmişine, yaşlılarına, atalarına ve ölmüşlerine gösterilen saygıdan geçer” dedi.
BİZİM BAYRAMIMIZ, SİZİN MEMNUNİYETİNİZ
Öte yandan “Bizim bayramımız, sizin memnuniyetiniz” sloganıyla bayramdaki çalışmalarını sürdüren Maltepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 10 kişilik özel bir ekip kurdu. Bu ekipler, Eylül ayı başından Kurban Bayramı arifesine kadar 67 cami, 1 kilise, 1 cemevi ve 61 okulda bina iç-dış temizliği, duvar boyama işleri ve çevre temizliği gerçekleştirdi. Bu kapsamda okullarda spor sahası çizgileri yenilenirken, 12 kurban satış ve 18 kurban kesim alanında da ot biçimi yapılarak çevre temizliği yapıldı, çöp poşetleri dağıtıldı ve konteynerler yerleştirildi,  hayvanların su ihtiyacı için tankerler konuldu.

 (FOTOĞRAF)