KARABÜK (AA) - UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, "Motosiklet Festivali" düzenlenecek.

Hıdırlık Seyir Tepesi'nde yapılan tanıtım toplantısında konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, sadece tarih değil sporun her dalıyla da adından söz ettiren ilçede düzenlenecek festivalin önemli olduğunu söyledi.

Festivalin, Müzekent Motosiklet Kulübü ve belediyelerinin işbirliğinde 2-3 Mayıs'ta organize edileceğini ifade eden Aksoy,  "Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil eden sporcularımızı da buraya davet ederek etkinlik yapacağız. Katılım yoğun olacağını düşünüyoruz. Festivalin hazırlıkları büyük ölçüde tamamlandı. Festivalde motor dünyasının tanınmış isimleri gösteri yapacak" diye konuştu.

Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir de yeni kurulan bir kulüp olduklarını, Safranbolu'da ilk kez böyle bir etkinlik düzenleyeceklerini anlattı.

Motosiklet kullanıcılarının sevilmesini amaçladıklarını belirten Özdemir, "Motosiklet kullanıcılarının serseri olmadığını, hepsinin bir işi, makam mevki sahibi olduklarını göstermek istiyoruz. Motosiklet şovmenleri gelecek. Bu etkinliğe motosiklet eğitmeni gelecek ve bu sporu sevenlerin istedikleri soruyu sorma imkanları olacak" sözlerine yer verdi.

Tanıtım toplantısı, motosiklet gösterisinin yer aldığı slayt gösterisiyle sona erdi.