Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, yapımı devam eden yeni hizmet binasını Aralık ayı içerisinde bitirmeyi planladıklarını belirterek çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.
Ordu’da 2014 yerel seçimleri ile birlikte kurulan Altınordu Belediyesi yeni hizmet binası çalışmalarını sürdürüyor. Kurulduğu 2014 yerel seçimlerinden bu yana Düz Mahalle de bulunan eski Ordu Belediyesi’nde hizmet veren Altınordu Belediyesi, Yeni Mahallede inşa edilen yeni hizmet binası için gün sayıyor. Yeni hizmet binası inşaatının son durumu hakkında bilgiler veren Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ve 2015 Aralık ayı ortasında inşaatı bitirmeyi planladıklarını belirtti.
"ALTINORDU’YA YAKIŞIR BİR BİNA OLACAK"
Ekiplerin gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Başkan Tekintaş, hizmet binasında yer alacak olan birimleri anlattı. Planlamaları çerçevesinde Aralık ayı itibari ile yeni hizmet binasına taşınmak istediklerini aktaran Tekintaş, "Yeni hizmet binamız 4 kata çıkarılmış planlı bir çalışma, 15 gün içerisinde inşallah beton dökümü tamamlanmış olacak. Hemen arkasından iç düzeni ve havalandırma çalışmalarını başlatacağız. İnşaatta bir yandan duvar örümü gibi kaba işçilik yapılırken, bir yandan da iç tasarımına uygun çalışmalar yapılıyor. Otopark’ta bulanan rampalar kırılacak ve mescit bölümümüzü üst kata taşıyacağız. Bunların ardından çatı ve arşiv bölümünü yaptıktan sonra cam bölmelerden oluşan başkanlık ve müdürlük makamlarını inşa edeceğiz. Bunların tamamlanması için en geç 2015 Aralık ayının 15-20’si gibi bitirilerek taşınabilecek hale getirmeyi planlıyoruz. Bugünlerde mobilya donanım ihalelerini yapıyoruz. Dış düzenlemelerimiz için ihaleyi başlattık, otoparkımız 210 araçtan 240 araca çıkarılacak. Altınordu Belediyesi’nin yeni hizmet binası ile Altınordu’ya yakışır bir bina oluşturuyoruz. Çünkü içinde park var, pazar yeri var, pasaj var, üzerinde belediye hizmet binası var, cami var, hanımlar için mesleki yeterliliği arttırmak için merkez ve gençlik merkezi olacak. Bunlar tamamlandığında 17 bin metrekare kapalı alanlı bir bina inşa ederek her alanını kullanılabilir hale getireceğiz" dedi.