Çekmeköy’de katıldığı söyleşide MİT TIR’ları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan eski milletvekili Şevki Yılmaz, “Lahey’de Tayyip Erdoğan’ı yargılama planı var” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 20’nci döneminde milletvekilliği yapmış olan Şevki Yılmaz, Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşiye katıldı. Çekmeköy Belediyesi Nikah Sarayı’nda yapılan söyleşiye Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.
“LAHEY’DE ERDOĞAN’I YARGILAMA PLANI VAR”
Söyleşide yaptığı açıklamalarda MİT TIR’larının durdurulması ile ilgili konuya değinen Yılmaz ilginç bir iddiada bulunarak, “Sudan Devlet Başkanı Ömer Beşiri, Sudan’ın dışına çıkamıyor. Petrol şirketi Amerikalıları Sudan’a sokmadığı için Lahey’de terör yüzünden yargılanıyor. Şimdi aynısını içimizdeki bu hain muhalefet kamyonlara baskı yaparak TIR’lara baskı yaparak Lahey’e delil hazırlamak istiyor. ‘Bak sen teröre destek veriyorsun’ diye Lahey’de Tayyip Erdoğan’ı yargılama planı var. Bu planın bozulma tarihi 7 Haziran’dır. Kendi insanımıza kendi memleketimize, kendi milletimize inşallah sahip çıkacağız. Doğu Türkistan’a, Arakan’a, Filistin’e yeryüzü masumlarına, Hıristiyan, Yahudi, Budist ayırmadan tüm mazlumlara sahip çıkmanın yolu 7 Haziran’da güçlü bir Türkiye’nin önünü açmaktır” dedi.
“HDP ERMENİLERİN ÖCÜNÜ ALMAK İÇİN KURULDU”
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kürtlerin temsilcisi olmadığını ifade eden Yılmaz, “Ermenilerin bizden almak için kurulmuş bir partidir HDP. Onun Kürt davası ile bir ilgisi yoktur. Ben Müslüman Kürt kardeşlerimi tanırım Kürt kardeşim bebek öldürmez, Kürt kardeşim kadını dağa çıkarmaz, Kürt kardeşim kafa ezmez. Müslüman Kürt, gençler iş bulsun diye kurulan fabrikaları ve okulları yakmaz. Bunlar Kürt kardeşlerimden intikam alıyorlar. Çünkü Müslüman Kürt, İstiklal Savaşı’nda ve Çanakkale Savaşı’nda Türklerin yanında yer aldılar” diye konuştu.
NECMETTİN ERBAKAN’IN ADNAN MENDERES’LE ANISINI ANLATTI
Eski başbakanlardan merhum Adnan Menderes’i de anan Şevki Yılmaz, Menderes’in Anadolu tüccarının önünü açmaya yönelik çalışmalar yaptığını söyledi.
Merhum Necmettin Erbakan’ın Menderes’le ilgili bir anısını paylaşan Şevki Yılmaz, şunları söyledi: “Bir gün Erbakan Hocama sordum ‘hocam Menderes ile ilgili hatıran var mı’ diye. Bir tanesini anlattı: ‘Gümüş motor fabrikasını kurduk 1957’de yüzde yüz yerli motordu. 500 liraya piyasaya sürdük. Bu Koç ailesi bizi batırmak için Yahudi general motorlarını 250 liraya piyasaya sürdü. Kapanıyorduk üzüldük ne yapacağız diye. Bir gün sabah namazına şoför geldi. Hocam Menderes fabrikaya geldi diye. Koştuk fabrikaya alnımdan öptü beni. Derdin ne kardeşim diyerek alnımdan öptü beni. Derdim Yahudi dedim. Gel Ankara’ya bu fabrika kapanmaz dedi. Ankara’ya gittim. Adnan Menderes’i aradım, Maliye Bakanını yanıma gönderdi. İki saat sonra Maliye Bakanı yanıma geldi ve bir bavul para verdi’".