Samsun Haber - Samsun’un Tekkeköy İlçesi 19 Mayıs Anaokulu öğrencileri Anaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen organizasyonda, birlik ve beraberliğin yanı sıra paylaşmanın önemi vurgulandı.

BİRLİKTE YAŞAMANIN SEMBOLÜ
Etkinliğin ev sahipliğini yapan 19 Mayıs Anaokulu Müdürü Semra Güney,  "Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazî anlamı toplumumuz için bugün, her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz, asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de, farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları, birlik gibi kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya, birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir. 19 Mayıs Anaokulu olarak aşure günü etkinliğimizin amacı öğrencilerimize öz değerlerimizi  aktararak öğrencilerimizde birlik, beraberlik, paylaşma duygularını pekiştirmektir" dedi.

Renkli görüntülere sahne olan etkinliği ayrıca Tekkeköy Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Karmil, okul Müdürleri,veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.