Dünya otomotiv endüstrisine sızdırmazlık profili üreten Standard Profil Grubu’nun Düzce Fabrikası, İş Sağlığı ve İşçi Güvenliği ile ilgili, temel iş sağlığı ve güvenliği, gürültü ve işitmenin korunmasının gibi teknik alanları içeren İş Güvenliği eğitimi düzenledi.

1977 yılında Türkiye’de kurulan ve şu anda 7 ülkede 12 fabrikada üretim yapan Standard Profil Grubu, 2017 yılını Düzce Fabrikası’ndaki eğitimlerle kapatıyor. Özellikle son yıllarda Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Kurumsal Vatandaşlık alanlarında projeleri ile öne çıkan Grubun Düzce Fabrikası’ndaki tüm çalışanlar, farkındalık ve teknik eğitimler için bir araya geldi.

Standard Profil Grubu, düzenlenen “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği”, “Ergonomi, Gürültü ve İşitmenin Korunması” ve “İlk Yardım” gibi teknik eğitimle, çalışan sağlığı ve güvenliğine verdiği önemi bir kez daha gösterdi.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından düzenlenen günün ikinci eğitiminde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine dikkat çekildi. Eğitimde katılımcıların kadın-erkek rolleri, bu rollerin oluşumu, günlük hayatta ve iş yerine yansımaları gibi konular hakkında düşünmelerini ve eşitlik için yapabileceklerini keşfetmelerini amaçlandı. 2017 yılında hayata geçirilen “Konuşan Eller” projesinin ardından AÇEV eğitimi ile grubun çeşitlilik yaklaşımını destekleyen ve farkındalık yaratmayı amaçlayan çalışmalarına bir yenisi daha eklendi.

Tüm gün süren eğitime toplamda bin 100 çalışanın katıldığını belirten Düzce Fabrikası Genel Müdürü Teoman Yücel, “Grubumuz özellikle 2017 yılında Türkiye’deki üretim merkezlerinde Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Kurumsal Vatandaşlık odaklı projelere ağırlık vererek, Grubumuzun ve çalışanlarının topluma karşı sorumluluklarını bir kez daha hatırlatmış oldu. Bu duruşumuzu AÇEV’in ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ eğitimi ile destekledik. En kıymetli kaynağımız çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği ise birincil önceliğimiz. Bu bağlamda yıl boyunca yürüttüğümüz İş Sağlığı ve İşçi Güvenliği projelerimizi, yoğun bir katılımla gerçekleştirdiğimiz bu kapsamlı eğitimle tamamlıyoruz. Bu vesileyle hem Düzce Fabrikamız, hem Grubumuz hem de ülkemiz adına sağlık dolu yeni bir yıl diliyoruz” dedi.