Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıyık, müteahhitlik hizmet yasasının bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi. Akbıyık, “Bu meslek her önüne gelenin müteahhit olduğu bir alan olmaktan çıkarılmalıdır” dedi.
İnşaat sektörünün ülkenin lokomotifi olduğuna dikkat çeken Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıyık, müteahhitlik hizmet yasasının gündeme alınması gerektiğini söyledi. Doğrudan veya dolaylı herkesi ilgilendiren sektörde bugüne kadar düzenli bir sistemin oluşturulamadığını ifade eden Akbıyık, “Türkiye’de her önüne gelen müteahhitlik yapabiliyor. Yeterli sermaye gücü olan bir kişi, hiçbir kanuna tabi olmadan istediği gibi ‘Ben müteahhidim’ diye ortaya çıkıp konut veya işyeri yapabiliyor.Müteahhitlik hizmet kanununun bir an önce yasalaşarak bu meslek her önüne gelenin müteahhit olduğu bir alan olmaktan çıkarılmalıdır. Müteahhitlik mesleğinin önündeki sorunlar çözülürse, ülkemizin de üretim alanındaki bir çok sektörde üretim artışı olur. Dolayısıyla istihdam olur, kalkınma olur, refah olur. Hepimizin bildiği gibi, bir ülkenin imar edilmesi kalkınması demektir" dedi.
Müteahhitliğin yaşatılması gereken meslek olduğuna vurgu yapan Akbıyık, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yasal düzenlemelerde, müteahhitlerin kayda alınması, müteahhitlerin sınıflandırılması, çalışanların belgelendirerek eğitimden geçirilmesi, yapı denetim kanununun çıkarılarak yapılmakta olan inşaatların kontrol altına alınması ile İş sağlığı ve iş güvenliği yasalarının çalışma yaşamımızın ruhuna uygun bir şekilde düzenlenmesine istiyoruz.”