Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde, Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü İle Kürt Kültür Merkezi’nin işbirliğiyle hazırladığı Kürt Film Günleri,15 Şubat-3 Mayıs tarihleri arasında halka ücretsiz sinema izlettirilmeye başladı.
Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Kürt Kültür Merkez’inin, ortaklaşa düzenlediği Kürt Film Günleri ile Siverek gençliğine yeni bir ivme kazandırılmak amaçlanıyor. Siverek İlçesinin, El-Cabir Anadolu Teknik Meslek Lisesi konferans salonunda düzenlenen, aynı zamanda Siverek’te bir ilk olan Kürt Film Günleri sinemaseverleri merakla bekliyor.
Bu organizasyonda ki amaçlarının, Siverek gençliğini Kültür, sanat eğitim ve diğer alanlarda geliştirmek olduğunu söyleyen Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Postacı, “Siverek Belediyesi Siverek tarihinde bir ilki gerçekleştiriyor. Kürt film günleri adı altında Kürt film festivali düzenliyor. Bu etkinliği Kürt Kültür merkezi (NAVENDA KURDİ) ile birlikte bu organizasyonu gerçekleştirmeye çalıştık. Bu organizasyonda özellikle Kürt filmlerini sunmaya çalışmamızın nedeni, yaşadığımız coğrafyada son on yıllık süreçte bir değişim yaşıyor. Özellikle geçmişte, inkar edilen Kürt dili, Kürt kültürü ve Kürt kimliği üzerinde ciddi bir mesafe alındı. Bu mesafenin siyaset dışında da sanat, eğitim, kültür ve hayatın diğer alanlarında derinleştirilmesi ve hayatın her alanında da yaşatılması gerekiyor ki bu süreç kalıcı bir hale dönüşebilsin. Ak Parti olarak, Siverek Belediyesi olarak bu tür etkinliklerle çözüm sürecinin beslenmesi gerektiğini, geliştirilmesi ve güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tabi etkinliğin ana mesajı bu. Dolaylı olarak bu etkinliğin bir mesajı da olacaktır. Özellikle yakın tarihe, Cumhuriyet dönemi sonrası tarihte yaşanan acı dolu olayları, ondan sonra Kürt halkının 4 farklı coğrafyada yaşadığı acılar bu tarihsel yüzleşmede gerekli” dedi.
3 aya yakın olarak Siverek Kürt Kültür Merkezi olarak derneklerini kurduklarını söyleyen Kürt Kültür Merkezi Başkanı Adnan Özbingül, “Asıl amaçlarımızdan biri özellikle Siverek gençliğine yeni bir ivme kazandırmaktır. Bu ivme, kültürel, sanatsal, sinemasal ve edebiyatsal özelliklerle Kürt gençliğini daha uygun yerlere getirmek için böyle bir çalışmayı uygun gördük. Son olarak Siverek Belediye Başkanlığıyla Kürt sinema günleri hazırladık. Bu etkinliğimizdeki amacımız özellikle Siverek’te sinema kültürü çok az gelişmiştir. Biz, Siverek’te sinemanın gelişmesini kendimize rehber edindik ve çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.