TRABZON (AA) - Trabzon'da, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın bulunduğu bölgede uygulanan "Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi"nin 1. etabında sona yaklaşıldı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, projenin 1. etabının büyük kısmının bir ay içinde tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Projeye ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine daha önce de sunum yaptıklarını anlatan Genç, son olarak Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt ile tekrar görüştüğünü vurguladı.

Genç, projenin beğenildiğini ve desteklenmesine karar verildiğine dikkati çekerek, "Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın bulunduğu bölgede uyguladığımız Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesinin 2. ve 3. etabının yapımını üstlenen Kültür ve Turizm Bakanlığımız yetkililerine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Projenin 2. ve 3. etabına ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığının ihale sürecini başlattığını aktaran Genç, şunları kaydetti:

"Son haliyle projemiz, Meydan'dan Atapark'a, buradan da Yukarıhisar'a kadar uzanacak ve Pazarkapı projesiyle entegre olacak. Zağnos ve Pazarkapı vadileri arasında yapmayı planladığımız Tünel Akvaryum projesini de dahil ettiğimizde, ilçemizin en büyük projelerinden biri hayata geçmiş olacak. Böylece şehir merkezimiz turistlerin para harcayacağı, daha fazla zaman geçireceği, sosyal ve kültürel yaşamın içine daha fazla katılacağı çok önemli bir turizm aksı kazanacak. Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş'a ve Genel Müdürümüz Yalçın Kurt'a bu işi sahiplendikleri ve destekledikleri için çok teşekkür ediyorum."

Genç, Kültür ve Turizm Bakanlığının projenin 2. etabı kapsamında Çarşı Mahallesi, Semerciler Caddesi yan kolu, Terziler, Kazazlar ve Hamam sokaklarının, 3. etap çerçevesinde ise Kemeraltı Sokak ve yan bağlantı yollarının yapımını devraldığını sözlerine ekledi.