Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Sezer, Memur-Sen’in salt ücret sendikacılığıyla değil, değer sendikacılığıyla da farkını ortaya koyduğunu, hiçbir şart altında duruşunu bozmadığını söyledi.

Sezer, düzenlediği basın toplantısında, 4. Dönem Toplu Sözleşmesinde yetkili olan 11 sendika ile birlikte yetkili konfederasyon olarak Kamu İşveren Heyetiyle ciddi kazanımlar elde ettiklerini ve memurun yüzünü güldüren, konfederasyon ve bağlı sendikaları sevindiren bir sözleşme imzaladıklarını belirtti.

Memur-Sen’in bugüne kadar yetkili olarak girdiği bütün toplu sözleşmelerden memura çok önemli kazanımlar sağlayarak yüzünün akıyla çıktığını ifade eden Sezer, "Memur Sen’in bugüne kadarki kazanımlarını anlayabilmek için, bizim yetkili olduğumuz dönemlerden önceki toplu sözleşme sonuçlarına bakılması yeterli olacaktır. Enflasyonun yüzde 10’u geçtiği dönemlerde, imza attıkları yüzde 2+2’lere, 3+3 gibi artışlara başarı diyenlerin bugün ürettiğimiz kazanımlara dil uzatmaları gayri ciddiliğin son sürümüdür. Öyle anlaşılıyor ki, Memur-Sen’in yıllardır elde ettiği yüksek oranlı kazanımlar ciddi bir çıta oluşturmuştur ve kimi sendikalar Memur-Sen öncesi dönemin kazanımlarını unutup kendi dönemlerinde hayalini kurup teklif dahi edemedikleri Memur-Sen’in kazanımlarını değerlendirmektedirler. Bu da gösteriyor ki kazanımın ölçütü yine bizzat Memur-Sen’dir" dedi.

Memur-Sen’in salt ücret sendikacılığıyla değil, değer sendikacılığıyla da farkını ortaya koyduğunu ve hiçbir şart altında duruşunu bozmadığını ifade eden Sezer şöyle devam etti:

"28 Şubat’ın kirli sayfalarının yırtılıp atılmasında, başörtüsü zulmünün kaldırılması için toplanan 12 milyon 300 bin imzada, 27 Nisan e-muhtırasından 15 Temmuz ihanetine, Gezi tertibinden 17-25 Aralık kumpasına kadar her konuda milletin yanında saf tutan duruşumuzdan taviz vermediğimiz gibi memurun haklarını sonuna kadar savunma ve kazanımları en üst düzeyde elde etme duruşumuzdan da taviz vermedik, vermeyiz."