Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Yazır Mahallesine kazandırılacak olan mahalle konağının yapımı sürüyor.

Sosyal belediyecilik faaliyetleriyle Türkiye’de öncü olan Selçuklu Belediyesi, ilçeye yeni sosyal yaşam alanları kazandırmaya devam ediyor. Vatandaşların her türlü sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini rahatça gerçekleştirebileceği bir yaşam alanı olacak Yazır Mahalle Konağı’nın yapımı sürüyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mimarisiyle de bölgeye değer katacak tesiste sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Selçuklu’nun her mahallesinde ihtiyaçlara göre çözümler üretmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Altay, “Yazır 50 binin üzerinde insanın yaşadığı ve birçok ilçenin nüfusundan kalabalık bir mahallemiz. Yeni gelişim bölgesinde yer aldığı için mahallemizde bu tür hizmetleri üretebilmek için arsa imkanına sahibiz. Bu doğrultuda Yazır Mahallesi’nde her yaştan insanın ihtiyacına cevap verecek çok önemli bir tesisin yapımına başladık. İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiği tesis yaklaşık 4 bin metrekarelik alanda yer alıyor ve 9 milyon TL’ye mal olacak. Mimarisi ile de bölgeye değer kazandıracak tesiste bay ve bayanlar için yüzme havuzu, emekli konağı, yine bay ve bayanlar için ayrı spor salonları ve mahalledeki büyük toplantılar için bir toplantı salonu yer alacak. İnşallah gelecek yıl yaz aylarından itibaren burada vatandaşlarımıza hizmet vermek istiyoruz" dedi.

Amaçlarının Selçuklu’da mutlu aileler oluşturabilmek olduğunu ifade eden Başkan Altay, "Dolayısıyla aile fertlerinin her biri için ayrı ayrı çözümler üretiyoruz. Hanımlarımız buraya gelip yüzme havuzundan yararlanabilecekler ve spor yapabilecekler. Emeklilerimiz emekli konağına gelip kendi yaş grupları ile hasbihal edecekler. Beyefendiler de mesainin sonrasında hem yüzme havuzunu kullanacaklar hem de spor yapacaklar. Böylece fertlerden ailelere, ailelerden mahallere, mahallelerden ilçeye mutlu bir Selçuklu oluşturmak için gayret sarf ediyoruz” diye konuştu.