Konya’nın Cihanbeyli İlçe Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak Kent Park projesinin en yakın zamanda Karşıyaka Mahallesi Gölet mevkiinde hayata geçeceği belirtildi.
Cihanbeyli Belediyesi, yeni bir prestij projesine daha imza atıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Kale, ‘Kent Park’ın Cihanbeyli’nin simge eserlerinden biri olacağını belirtti. Kent Park ile ilçedeki yeşil alan oranının artacağını ifade eden Başkan Kale, ihalesi Mayıs ayında yapılacak olan projenin kısa sürede tamamlanacağını açıkladı.
Bu projeyle amaçlarının, çevresiyle bütünleşmiş bir kent parkını hayata geçirmek olduğunu ifade eden Mehmet Kale, “İlçemizde yeşil alan çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Yeşille bütünleşen bir Cihanbeyli oluşturmayı hedefliyoruz. İlçeye daha modern bir görünüm kazandırmak, yeşille iç içe bir Cihanbeyli oluşturmak için ekiplerimiz hummalı bir çalışma içerisinde… Kent Park’ta çeşitli ağaç türlerinde çok sayıda fidan dikilecek. İlçemizin en büyük parkı olacak. Yaklaşık 115 bin metrekarelik bir alanda hayat bulacak olan projede spor alanları, kamelyalar, çocuk oyun grupları, fitness aletleri, çok amaçlı kafeterya, süs havuzları, yürüyüş yolları ve koşu parkuru bulunacak” dedi.
Kent Park’ın yeşili bol bir park olacağını ifade eden Başkan Kale, tamamlandığında ilçede önemli bir eksikliğin daha giderilmiş olacağını kaydetti. Yeşil alanların artırılmasına yönelik çalışmaların bundan böyle de devam edeceğini belirten Kale “Hedefimiz daha yeşil bir Cihanbeyli’dir” diye konuştu.