Cavit AKGÜN/MUĞLA, () - BODRUM'da önceki gün çıktıkları umut yolculuğunda yaşamlarını yitiren 12 kişiden, aralarında 2 yaşındaki Aylan Kurdi ve ağabeyi 3 yaşındaki Galip Kurdi'nin de bulunduğu 6'sının cenazeleri yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan alındı. Diğer 6 kişinin cenazeleri ise yakınlarının çıkmaması durumunda kimsesizler mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.
Bodrum'da geçen 2 Eylül akşamı 2 saat arayla denize açılan iki lastik botun su alıp, ters dönmesi sonucu denize düşüp ölen Zahim Kurdi (27), çocukları Aylan Kurdi (2) ve Galip Kurdi (3) ile kız bebek Hasal Zekeriya (9 aylık), Zeynep Cafer (1.5), ikizi Abdullah Cafer, Ahmet Haabi (7), Tahara Cumhuriye (11), Haydar Ahmet Ahi (11), Macit Helli (18), Zehra Muhsine (23) ve Emel Cerabi'nin (42) Muğla Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsileri tamamlandı.
Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, teknenin batması sonucu hayatını kaybeden Zahim Kurdi ve iki çocuğunun cenazelerinin eşi Abdullah Kurdi tarafından dün 21.30'da Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak, Muğla Belediyesi'nin cenaze aracı ile Dalaman Havalimanı'ndan İstanbul aktarmalı olarak Şanlıurfa Suruç'a götürüldüğünü söyledi. Tekin, "3 kişinin cenazeleri Türk Hava Yolları tarafından ücretsiz taşındı. Ailelerin uçak biletleri de Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından karşılandı.
Cenazeler uçak ile Dalaman'dan gece saat 24.00'te İstanbul'a hareket etti. Buradan da sabah saat 06.30'da yine THY ile Şanlıurfa'ya götürüldü. Şanlıurfa'dan sonra cenazeler Karayolu ile Kobani'ye götürülüp, orada toprağa verildi.
Bugün ise 3 kişinin cenazeleri aileleri tarafından alındı. Geriye kalan 6 kişinin ise ailelerine ulaşılamadı. Cenazeler 15 gün morgda bekletildikten sonra kimsesizler mezarlığında toprağa verilecek" dedi.

FOTOĞRAFLI