Şizofreni hastası Serkan Teker, merkez Çukurova İlçesi Toros Mahallesi'nde aynı evde yaşadığı babası Ramazan ve annesi 56 yaşındaki Nuray Teker'i iddiaya göre sürekli ölümle tehdit etmeye başladı. Oğullarından korkan çift, geceleri akrabalarında kalıp gündüzleri evlerine geldi. Geçen 13 Haziran'da evlerine gelen anne-babasına Serkan Teker, 'Girmeyin' diye bağırarak satırla saldırdı. Anne Nuray Teker yere düşerken, Ramazan Teker geri çekilerek satır darbesinden kurtuldu. Ramazan Teker, sakinleştirmeye çalıştığı oğlunun saldırgan tutumunun devam etmesi üzerine tuvalette bulunan av tüfeğini alıp ateş etti. Serkan Teker boynuna isabet eden saçmalarla olay yerinde yaşamını yitirirken, Ramazan Teker tutuklandı.

ÖMÜRBOYU HAPSİ İSTENDİ

Ramazan Teker, yakın akrabayı öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Adan 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısını çıktı. Oğlunun şizofreni hastası olduğunu ve yaklaşık 1 yıldır tedaviyi kabul etmediğini anlatan Ramazan Teker, savunmasında şunları söyledi:

"Bu süre zarfında uyuşturucu kullanmaya da başlamış. Ben olmadığım zamanlarda eşimi ve kızımı evde yalnız bırakmıyordum. Oğlum defalarca bize saldırdı. Birlikte uyuşturucu kullandığı arkadaşlarına da bizi öldüreceğini söylüyormuş. Eve geldiğimizde küfür ve tehdit ederek satırla bize saldırdı. Satırı engellemek amacıyla tahta gibi kullanmak için tüfeği elime aldım. Satırı sallayınca tüfeği kaldırdım. Bu sırada tüfek ateş aldı. Kesinlikle oğlumu öldürme kastı ile hareket etmedim."


Mahkeme heyeti, Ramazan Teker'in eyleminin 'meşru müdafaa' sınırlarında kalması gerekçesiyle ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Teker tahliye edildi.