Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (LASİAD) dün İstanbul’ da düzenlenen iftarında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca,"İhracatımızın büyük bölümünü yaptığımız Rusya kaynaklı bir kriz yaşadık ama son iki aydır bu krizin etkileri azaldı. Rusya ciddi toparlanıyor. Önümüzdeki sezonda en azından kayıplarımızın büyük bir kısmını telafi edeceğiz" dedi.
LASİAD’ın İstanbul’da düzenlediği iftarında bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca, Rusya’dake toparlanma ile birlikte son bir buçuk yıldır yaşadıkları krizin etkilerinin son iki ayda azaldığını vurgulayarak, "Son 1,5 yıldır Rusya eksenli ciddi bir kriz yaşadık. Bu krizden kaynaklanan ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kaldık ama son 2 ay görüldü ki, o krizi bir nebze olsun bertaraf etmiş durumdayız. Rusya toparlanıyor, önümüzdeki sezonda en azından kayıplarımızın büyük bir kısmını telafi edeceğiz. Bunun için hem çok heyecanlıyız hem de ülkemizin ihracatı için gelecek adına ümitliyiz" dedi.
Laleli’nin Türk ekonomisi için önemli olduğunu belirten Giyasettin Eyyüpkoca, "Geçen sene gerçekleştirdiğimiz 3. Laleli Fashion Shopping Festival’i bana göre bugün Türkiye’de gerçekleştirilen organizasyonların içerisinde ilk 10’dadır. 27 ülkeden alım heyeti ile görüştük onlarla burada biraraya geldik ülkenin ekonomisine, Laleli ekonomisine ve İstanbul ekonomisine önemli katkılarda bulunduk Bu yıl da festivalimizi aynı kararlılıkla düzenleyeceğiz. Ağustos ayında konuklarımız aramızda olacak, yine görüşmeler yapacağız. 25 Ağustosta da inşallah festivalimizin açılışını gerçekleştirmiş olacağız ve Türkiye’nin en uzun podyumunu tekrar kuracağız. Laleli deyince akla sadece tekstil sektörünün geliyor ama Laleli 12 sektörün kümelendiği bir ticaret merkezi" ifadelerini kullandı.
LASİAD’ın yardım faaliyetleri ile ilgili bir açıklama da yapan Eyyüpkoca, "Dünyanın neresinde bir sıkıntı yaşanıyorsa biz de orada, onlarla beraber olacağız. Bu Cumhurbaşkanımızın düsturu, bizler de bu düsturun her zaman takipçisi olacağız" dedi.
Eyyüpkoca’nın ardından konuşan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle ise, "Rusya’yla ilgili negatif tablonun düzeldiğini görüyoruz. İhracattaki en büyük sıkıntımız satışları miktar olarak artırırken fiyat olarak düşürüyor olmamız. Yılın ikinci döneminde bu durumun düzeleceğine inanıyoruz. Kolay değil, 1 yıla yakın bir süre içinde 3 seçim atlattık. İnşallah yeni bir hükümet kurulur ve biz de yeni hükümetle ekonomiyi, ihracatı, istihdamı ve sanayiyi öne alarak yeni yeni projelerle ileriye bakarız. İstediğimiz ülkemizin ekonomisine ve istihdama hizmet etmek. Biz işimizi, ihracatımızı yaparız bizim için önemli olan budur" dedi.
İftarda son olarak konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise LASİAD’ın önemli bir İstanbul markası olduğunu belirterek, "Kendilerini çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Esnafımız işin motoru onlar olmasa her halde biz bir işe yaramayız, yanınızda olmaktan mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.