Manisa’nın Kula ilçesinde 2014-2015 eğitim ve öğretim yılını tamamlayan 45 okulda toplam 7 bin 801 öğrenci karne alarak yaz tatiline başladı.
Kula ilçesinde karne töreni Naci Hakkı Ulusoy Ortaokulu’nda düzenlendi. Karne dağıtım töreninde, öğrencilerin karnelerini Kula Kaymakamı Murat Güven ve Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan verdi.
Naci Hakkı Ulusoy Ortaokulunun 8’inci sınıf öğrencileri ise yıl sonunda karnelerini alarak okullarından mezun olmanın ve önümüzdeki yıl liseye başlayacak olmanın sevincini yaşadılar. Öğrencilerine güzel bir tatil geçirmelerini temenni eden sınıf öğretmeni Uğur Şaybak, "Öğrencilerimizin okuldan mezun olmasının buruk sevincini yaşıyoruz. Öğrencilerimize hayatları boyunca başarılar ve mutluluklar diliyorum." diyerek velilere bazı tavsiyelerde bulundu.
Şaybak velilere yönelik olarak şunları söyledi:
"Çocuklar kendine özgü kişilik yapıları, özellikleri olan varlıklardır. Sizin yapmalarını istediğiniz davranış için, ’Ben böyle yapardım o da aynısını yapsın’ diye düşünmeyin. O apayrı bir insandır. Onu başka çocuklarla karşılaştırmayın, yarıştırmayın. Onu kendi gelişimi içinde ’Neredeydi, nereye geldi’ anlayışıyla değerlendirin. Onlar yarınlarımızdır, onları yetiştirmenin ne kadar önemli bir sorumluluk gerektirdiğinin bilinci içerisinde olmalıyız."
Karne dağıtım törenine katılan Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, ilçe genelinde 7 bin 801 öğrencinin karne alarak yıl sonu tatiline girdiğini belirterek, “Bugünden itibaren talebelerimiz yıl sonu tatiline giriyorlar. Buradan velilerimize seslenmek istiyorum. Karnelerinde kırık notu olan çocuklarını başka talebelerle kıyaslayarak tepki göstermesinler. Zayıf notu olan çocuklarına bağırıp onları hor görmek kimseye bir şey kazandırmaz. Bu gibi davranışlar çocukları psikolojik açıdan olumsuz yönde etkiler. Velilerimiz çocukları ile çok yakından ilgilenmeli ve onlara moral vermeliler” diye konuştu.
Kula Kaymakamı Murat Güven ise öğrencilerin yaz tatilinde bol bol kitap okumalarını söyleyerek iyi tatil geçirmelerini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere karneleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.