7 Haziran genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Antalya Milletvekili seçilen Mustafa Akaydın, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin’i ziyaret etti.
Görüşmede, ATSO’nun tüm partilere her zaman eşit mesafede olduğunu ve siyaset üstü söylemlerle daha kalkınmış bir Antalya için çalıştıklarını söyleyen ATSO Başkanı Davut Çetin, seçimlerden önce Antalya ve Türkiye ekonomisine dair sorun ve çözüm önerilerini içeren bir seçim bildirgesi hazırladıklarını ve bu bildirgeyi tüm adaylara, siyasi partilere, yerel yöneticilere ve STK’lara dağıttıklarını belirtti.
Bildirgenin Antalya’nın milletvekillerine çalışmalarında yardımcı olacağını söyleyen Çetin, “7 Haziran seçimleri sonrasında Antalya, 4 partiden 14 milletvekilini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yolladı. Bizler Antalya’nın sorunlarını ve çözüm önerilerini 14 milletvekilimizin birliktelikle sahiplenmelerini, Antalya ve ülke için birliktelikten oluşan güçle çalışmalarını arzuluyoruz” dedi. Hükümetin bir an önce kurularak çalışmaya başlamasını istediklerini ifade eden Çetin, “Siyasi partilerimizin ülkemizin çıkarı için biran önce uzlaşmaları gerekiyor. Uzlaşma ile kurulacak yeni hükümetin ülkenin ihtiyacı olan yapısal reformları hayata geçirmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Antalya milletvekili seçildikten sonra Antalya için hizmetlerine Ankara’da devam edeceğini dile getiren Mustafa Akaydın ise, “Antalya ne yazık ki merkezi bütçeden hak ettiği payı alamıyor. Turizm ve tarımla çok büyük bir ekonomi ve katma değer yaratan Antalya için bu payın belirli çalışmalarla arttırılması gerekiyor. Antalya’nın turizm sayesinde ülkeye kazandırdığı payın Antalya için daha fazla kullanılması gerekiyor. Ankara’da bunun üzerine çalışmalar yapacağım” ifadelerini kullandı.
Görüşmenin sonunda Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın’a başarılar dileyen Çetin, ATSO olarak daha kalkınmış bir Antalya için her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.