Eskişehir’de Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (SAĞLIK-SEN) İl Divan toplantısı düzenlendi.
İsmet İnönü Caddesi üzerinde bulunan bir davet salonunda yapılan toplantıda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, etkinlikte bulunduğundan dolayı memnun olduğunu söyledi. Memiş, Türkiye’de işler yoluna girdiğinde birilerinin ülkenin önünü kapatmaya çalıştığını ifade ederek, "Gezi eylemleriyle beraber bu ülkede 17 ağacı bahane ederek ülkeyi kaosa sürüklemek istediler. Oysaki o 17 ağacı bahane edenler Yalova’da 170 ağaç kesilirken sessiz kaldılar. Okmeydanı’nda Berkin Elvan öldürüldüğü zaman onu ekmek almaya giden masum çocuk gibi gösterenler Diyarbakır’da fakirlere kurban eti dağıtırken öldürülen Yasin Börü’yü görmezden geldiler. Onun için ülkemiz üzerinde oynanan oyunları çok iyi görmek zorundayız. 17 ve 25 Aralık yargı darbesi girişimiyle yapılan algı operasyonuyla bu milletin seçtiği iradeyi yıkmak istediler. Milletimizin feraseti buna da müsaade etmedi" diye konuştu.
“TÜRKİYE’Yİ SURİYE GİBİ YAPMAK, KARDEŞ KAVGASI BAŞLATMAK İSTİYORLARDI”
Memiş, 7 haziran seçimlerinde istikrarın bozulmasıyla kaos ortamı oluşturulmak istendiğini dile getirerek, "Türkiye’yi Suriye gibi yapmak, kardeş kavgası başlatmak istiyorlardı. O esnada Memur-Sen ailesi olarak biz görevimizi üstlendik. Sahaya inmek kaydıyla bu oyunu çalışanlarımıza anlatmak için 81 vilayetimizi gezdik. Allah’a hamdolsun bu oyun bozuldu. Kardeşliğimizi bozmak isteyenlere karşı nasıl ki Çanakkale’de hep beraber mücadele verdiysek inşallah bundan sonra da ülkemizi bölmek isteyenlere aynı birliktelikle bu mücadeleyi vererek ülkemize sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.
Dünya mazlumlarının yanında olan bir sivil toplum örgütü olduklarını aktaran Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, Sağlık-Sen’in üye sayısını 250 bine çıkarmak için çalışacaklarını sözlerine ekledi.
Memiş’in konuşmasının ardından program pasta kesimiyle sona erdi.