Samsun Canlı Haber TV ekibi, Çarşambalı vatandaşlara 24 Haziran seçimini nasıl değerlendirdiklerini sordu. Çarşambalı vatandaşlar, seçimden sonra Türkiye’yi güzel günlerin beklediğini söyledi. 

BU SEÇİMİ YERİNDE BULUYORUM
Ekrem ZENGİN: “24 Haziran seçimi çok yerinde buluyorum. Demek ki gereken bir seçimdi ve erkene alındı. Şu an ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bu seçimle birlikte ekonomik sıkıntılarımız için bir çözüm yolu bulunabilir. Çünkü her şeyden önce ülkemiz ve milletimiz önemli. İnşallah her şey çok güzel olur. Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

AK PARTİ ÇOK ÇALIŞIYOR
Rahmi AYDIN: “Öncelikle hakkımızda her şeyin hayırlı olmasını diliyorum. Tabi ki benim gönlüm AK Parti’nin kazanmasından yana. Ben eski dönemdeki sıkıntıları çok yaşadım. O yüzden ben ülkemizin seçimden sonra daha iyi olacağını düşünüyorum. AK Parti çok çalışan bir parti. İçini bilemem ama Cumhurbaşkanı ülkemiz için çok çalışıyor. Diğer partiler sadece konuşuyor. Ben bir icraatını görmedim. Tabi ki her şeyin hayırlısı diyorum.”

DİLEĞİM YİNE KAZANMASI
İbrahim ULUSOY: “24 Haziran seçimini olumlu değerlendiriyorum. Benim isteğim yine Cumhurbaşkanının kazanması. Çünkü bu ülkeye çok şey yaptı ve kazandırdı. Seçimden sonra da huzurlu bir yaşam istiyorum. Zaten Cumhurbaşkanı yine kazanırsa bu istediklerimizin hepsi olacak. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Benim başka bir dileğim yok.” 

MİLLETİMİZ ÇOK KARARSIZ
Ünver KODAMAN: “Bu seçimi çok karışık değerlendiriyorum. Çünkü milletimiz çok kararsız. İnsanlar güvenip kime oy vereceğini bilmiyor. Seçimden sonra da ülkemiz bundan daha iyi olmayacak. Hiçbir şey iyiye gitmiyor. Ben bu durumun daha kötüye gideceğini düşünüyorum. Fakat inşallah her şeyin hayırlısı olur. Şu an ülkemizin yaşadığı ekonomik sorun da milletimizin devletimize karşı güvencesiyle düzelebileceğine inanıyorum. Eğer güven olmazsa ben doların daha da fazla yükseleceğini düşünüyorum.”

BU ÜLKEYE ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPTI
İsmet ALIM: “Ben bu düzenin aynı şekilde devam etmesini istiyorum. Çünkü ben 40 yıl İstanbul’da yaşadım. İyiyi de gördüm kötüyü de. Cumhurbaşkanı bu ülkeye çok güzel şeyler yaptı. Yollarımız önceden kötüydü. Pisliğine kazar şu an her şey bir çözüme kavuştu. O yüzden ben bu hükümetten memnunum. İnşallah seçimde yine kazanır. Tabi ki önemli olan ülkemizin geleceği. Fakat ben aynı düzenle daha iyi olacağımıza inanıyorum.”

YÖNETİM DEĞİŞMELİ
Atanur KARACALI: “Yönetim değişecekse ben bu seçimi iyi değerlendiriyorum. çünkü ekonomik anlamda ülkemiz bir sorun içerisinde. Ben bunun da bu şekilde düzeleceğine inanmıyorum. Bu seçimden beklentim huzurlu, güzel ve ekonomin düzelmiş olması. Tabi ki her şeyin hayırlısını diliyorum. Fakat dediğim şeylerin olabilmesi için yönetimin değişmesi gerekiyor.”

BU SEÇİMLE BİRLİKTE HER ŞEY DEĞİŞSİN
İsa UYSAL: “Bu seçimle birlikte ben her şeyin değişmesini istiyorum. Daha huzurlu bir ortam ve güzel şeyler olmalı ülkemizde. Seçimden sonrada ben bu istediklerimin olacağına inanıyorum. Artık bizim rahatlamaya ihtiyacımız var. Eğer ülke olarak bu rahatlığı yakalayabilirsek dolarda düşecektir. Bizim en büyük duamız ülkemizin ve milletimizin var olması. İnşallah her şey çok güzel olur.”

YAPTIĞI HİZMET ÇOK
Celal SEVİNÇ: “Ben bu seçimde yine Cumhurbaşkanımızın kazanmasını istiyorum. Bu ülkeye yaptığı hizmetler çok. Biz Cumhurbaşkanının tekrar seçilmesini istiyoruz. Ondan sonra huzur, güzellikler her şey bir bir geliyor. Seçimden sonra ülkemiz çok daha farklı bir boyuta geçecek. Ben buna inanıyorum. O yüzden hayırlısı olsun diyorum.”

HER ŞEY RAYINA OTURACAK
Ahmet AYDOĞDU: “24 Haziran seçimi biraz erkene alındı ama iyi oldu. Yönetim değişecek ve her şey rayına oturacak. Çünkü ülkenin durumu ortada. Dolar, benzin, mazot her şey uçtu. Şu an ekonomik kriz kapıda. Bu duruma bir çözüm lazım. Oda 24 Haziran geçimlerinde olacak. Seçimden sonra AK Parti kazanırsa bu sıkıntılar devam edecek. Fakat yeni biri seçilirse ülkemizi ekonomik olarak bir huzur bekliyor olacak.”

TEKRAR İKTİDARDA GÖRMEK İSTİYORUM
Ferhat ALTÜRK: “24 Haziran seçimlerinde istikrarın devam etmesini bekliyorum. Cumhurbaşkanımızı tekrardan iktidarda görmek istiyorum. Bu seçimle birlikte bizi zorlayan zamların düşürülmesi gerekiyor. Ülkemiz daha refah ve bolluk içerisinde olsun. Benim bu seçimden isteğim ve beklentim bu şekilde. Tabi ki her şeyin hayırlı olmasını diliyorum.”

BİZİ GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR
Mehmet TÖRE: “24 Haziran’da her şeyin iyi olmasını bekliyorum. Yüzde 65-70 bir oy oranı olacak ve seçimden sonra her şey çok güzel olacak. Ben bu seçimden bunları bekliyorum. Sonuçta her şey ülkemizin geleceği için. O yüzden bizi güzel günlerin beklediğini düşünüyorum. Yine de hakkımızda hayırlısı olsun.”

İKTİDAR ARTIK EKONOMİK DURUMU ÇÖZEMİYOR
Bayram SOYDAL: “Ben bu seçimi değerlendiremiyorum. Çünkü her şey ortada. Artık ekonomik durumumuz iyi değil. İktidar artık bu durumu çözemiyor. Dolar aldı başını gitti. Ben şu an evimi yapacak demir alamıyorum. Eğer seçimde yönetim değişirse onu da deneyip göreceğiz. Şu an bu konuda bir şey söylemem doğru olmaz. Fakat 16 yıldır AK Parti’yi denedik biraz da yeni seçilecek kişiyi deneyelim.”

CUMHURBAŞKANIMIZ, 2'NCİ ATATÜRK'ÜMÜZ!
İdris GÜÇ: “24 Haziran seçimlerini çok güzel değerlendiriyorum. Biz de bu güç olduğu sürece bizi yıkamayacaklar. Cumhurbaşkanımız bizim 2. Atatürk’ümüz. Cumhurbaşkanı geldi dünyaya ışık doğdu. Afrin gibi yerlerde dünyaya meydan okumuş bir liderimiz var. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Seçimden sonra da güneş doğmaya devam edecek ve her şey çok güzel olacak.”

Röportaj: Havanur Subaşı- Yaşar KARAMAN