Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile Uşak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği 1. ’Geleneksel Türk Mutfağı’ yarışmasında öğrencilerin heyecanına ortak olan Başkan Nurullah Cahan, burada yaptığı açıklamada ulusal bir tarhana festivalinin müjdesini verdi.

Uşak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin yemek hizmetleri bölümünde eğitim gören on öğrencinin on farklı yemekle katılım sağladığı yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden lezzetli yemeklerin sergilendiği yarışmada jüri olarak ise sektörün uzmanları yer aldı. Türkiye’nin farklı illerinden ve yurt dışından katılım sağlayan birbirinden değerli jüri üyelerinin puanladığı lezzetlerde ilk üçe girenlere kupa verildi.

Karun kebabı ile Hatice Küçükkılıç birinci, kavun dolma ile Diyar Doru ikinci ve tarhanalı balık ile Müzeyyen Uğrasız üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren üç öğrenci Çanakkale’de düzenlenecek Türkiye geneli yemek yarışmasına katılmaya da hak kazandı.

Başkan Cahan’dan Tarhana Festivali Müjdesi

Öz kültüre sahip çıkmanın önemine değinen Cahan, ödül töreninde yaptığı açıklamada ulusal ölçekte yapılacak tarhana festivalinin müjdesini verdi. Bir rekora imza atılacağını aktaran Başkan Cahan, "Güzel bir festival düzenleyerek hem Türkiye’de hem de dünyada rekor kıracağız. Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneğimizin Başkanı Fatih Bey bu konuda çok iddialı. Festivalimizde 5 ton tarhana yapacağız, Ata sporumuz ciridi göstereceğiz, tarihi Uşak halılarımızı ve kilimlerimizi sergileyeceğiz, kanyonlarımızı gelen misafirlerimize tanıtacağız. Böylelikle marka kent Uşak’ı alt yapısıyla, üst yapısıyla, sosyal yaşantısıyla, değerleriyle tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacağız." açıklamalarına yer verdi.