Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, ()-ANKARA'daki terör saldırısında ölenlerden Emek Partisi (EMEP) Çanakkale İl Başkanı Ercan Adsız, partililer tarafından anıldı. İskele Meydanı ile EMEP İl Başkanlığı'nın bulunduğu binanın girişine Adsız anısına kırmızı karanfiller bırakıldı.
Ankara Tren Garı Kavşağı'ndaki terör saldırısında yaşamını yitirenlerden EMEP Çanakkale İl Başkanı Ercan Adsız için partilileri, İskele Meydanı'nda anma etkinliği düzenledi. Meydandaki manolya ağacının altına, Adsız adına kırmızı karanfil bırakıldı. Yaklaşık 100 kişilik grup, ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından topluluk, EMEP İl Başkanlığı'nın bulunduğu binaya yürüdü. Bina girişine de kırmızı karanfiller, bırakıldı. Tekrar harekete geçen grup, Çanakkale Saat Kulesi önünde açıklama yaptı.
Topluluk adına konuşan Emek Partisi İl Yöneticisi Muzaffer Dağtekin, "Biz onları 1977 yılında, 1 Mayıs'ta; Sivas'ta, Maraş'ta, Reyhanlı'da, Suruç'ta gördük. Bu terör, savaş ve provokasyonların sorumlusu, 7 Haziran seçimlerinde kaybedenlerin zorla iktidarlarını sürdürmek isteyen saray ve AKP savaş hükümeti vardır. Bunların sicillerinde yolsuzluklar, katliamlar, savaş kışkırtıcılığı, IŞİD destekçiliği vardır. İktidardan düştüklerinde başlarına gelecekleri biliyorlar. Bunun içinde ne pahasına olursa olsan iktidarda kalmak istiyorlar. Bu saldırıların hedefinde barış, demokrasi, özgürlük isteyen emekçiler, halklar vardır" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından tekrar İskele Meydanı'na yürüyen grup, sonrasında sessizce dağıldı. Ercan Adsız'ın cenazesi, geçtiğimiz pazar günü Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde toprağa verilmişti.

FOTOĞRAFLI