Eyüp Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında 40 kişilik oyuncu grubuyla gerçekleştirdiği tiyatral gösteride, izleyenleri savaşın yaşandığı döneme götürdü.
Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinliğe imza atan Eyüp Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşları, dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran zaferin yaşandığı döneme tekrar götürdü. Haliç kıyısındaki alana kurulan Çanakkale Savaşı platosuyla bir asır önce gerçekleştirilen büyük destan, 40 kişilik sanatçı grubuyla tiyatral bir şekilde yeniden canlandırıldı. Çanakkale Destanı özel programında, Beyaz Düşler Sahnesi oyuncuları, Çanakkale’de savaşan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman Türk askerlerini, subaylarını ve düşman kuvvetlerini, bunun yanı sıra Anzak askerlerini ve savaş sırasında yaşanan olayları sahneledi.
Etkinliğe katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, öğrenci ve velilerle birlikte ilk olarak Çanakkale savaş eserlerinin bulunduğu sergiyi gezdi. Daha sonra destansı savaşı konu alan gerçek olaylar, oyuncular tarafından canlandırıldı.
Çanakkale Savaşı’nın tarihteki önemine vurgu yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümüne biz de Eyüp Belediyesi olarak katkı sağlamak istiyoruz. Bu anlamda da Çanakkale Platosu’nu kurduk. Geçen yıl ki düzenlemelere ek olarak ilaveler yaptırdık. En önemli yeniliğimiz Çanakkale kara savaşlarında ilk defa dünya tarihinde savaş uçağı kullanılmış. O savaşta kullanılan uçağın maketi burada sergilenecek. İnşallah platomuz gençlerimiz için onların atalarının birer kahraman olduklarını anlamalarına vesile olur” şeklinde konuştu.
PLATO BİR HAFTA SÜREYLE ZİYARET EDİLEBİLECEK
Gösteriler hakkında da bilgi veren Remzi Aydın, “Çanakkale Platomuz bir hafta boyunca devam edecek. Çok yoğun talep var her gün seanslar halinde burada gösteriler yapılacak. Safha safha kara savaşları, deniz çıkartması, sahra çadırında yaralıların tedavisi, savaş uçağının tanıtımı, orijinal eserlerin sergilenmesi ve sonunda da cephede askerlerimizin içtiği çorbanın birebir ikramıyla turumuz tamamlanacak” dedi.
Haliç Etkinlik Alanı’nda kurulan Çanakkale Platosu, bir hafta süreyle ziyaret edilebilecek.