Dünyanın pek çok ekonomisinde ve tabi Türkiye'de işsizlik önemli bir sorun olmaya devam ederken, bazen sıra dışı iş olanakları da ortaya çıkıyor.
Ocak ayında internet üzerinden verilen bir iş ilanı da bunlardan biri. Atlantik Okyanusu'nun güneyinde bulunan ve dünyanın ulaşımı en zor noktalarından biri olan Tristan da Cunha adasında çalışmak üzere tarım danışmanları aranıyor.
Rotka.org sitesinin aktardığı habere göre, bu çok küçük ve neredeyse dünyanın kalanından izole durumdaki adada çalışmayı kabul edenlerin yol ve konaklama masrafları da karşılanacak. Yani bu uzak adada tarım ve hayvancılık üzerine çalışmayı kabul eden kişinin tüm geliri 'cebinde' kalacak.




Tristan da Cunha adası Güney Afrika’dan 1500 mil, Güney Amerika’dan 2000 mil uzaklıkta ve okyanusun tam ortasında. Bir havalimanına sahip olmayan ada, yıl boyunca sadece 60 gün 'erişilebilir' oluyor. Üstelik bunun için Güney Afrika’ya 6 günlük ya da Güney Atlantik Okyanusu üzerinden 1 aylık deniz yolculuğunu göze almak gerekiyor. Adanın gelirinin çoğu kerevit ve Tristan kaya ıstakozu ticaretinden geliyor. Bu durum, taze sebze ve meyve temini için de büyük zorluk yaratıyor. Şu anda adada sadece patates yetişiyor ama ithal gıdalara bağımlı yaşamamak için meyve-sebze yetiştirmek istiyorlar. Zaten yeni iş pozisyonunun amacı da bu.
Tristan'da en az iki yıllık bir süreyi taahhüt edeceğiniz 'yarı inziva' bir çalışma dönemi aklınıza yatıyorsa başvuru için şu bilgilere sahip olmanız gerekiyor:
Meyve bahçesi oluşturma, yönetme ve geliştirme.
Hayvancılık için modern ilaç tedavisi
Ekilebilir ürün rotasyonu
Seralarda sebze üretimi
Hayvan bakımı ve genel hayvancılık

Kaynak: Radikal