New York'ta üç blok boyunca aracını insanların üstüne süren Rojas, "Beni vuracaklar sandım, onları öldürmek istedim" dedi. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansına göre, sürücü ölmeyi beklemiş. Savcılık, Rojas'ı cinayet suçlamasıyla mahkemeye çıkaracak.

ABD'nin New York kentindeki ünlü Times Meydanı'nda aracını yayaların üstüne sürerek dehşet saçan Richard Rojas, bazı sesler duyduğunu söyledi.

Eski ABD ordu mensubu, üç blok boyunca kaldırımdaki insanları ezdikten sonra kaçmaya çalışırken yakalandı. Alkollü olduğu belirlenen Rojas, polise "Beni vuracaklar sandım, onları öldürmek istedim" dedi. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansına göre, saldırgan ölmeyi beklemiş.

18 yaşındaki bir kadının ölümüne ve en az 22 insanın yaralanmasına yol açan Rojas, FBI tarafından sorgulanıyor.

ABD'nin en ünlü meydanında uzun süre kaldırımda ilerleyen sürücü, yol ayrımındaki bloklara çarparak durabilmişti. Güvenlik kamerası görüntülerinde, aracın birçok insana aynı anda çarptığı görülüyor.

Honda marka kırmızı renkli aracın çarpıp öldürdüğü genç kadının üstü beyaz bir örtü ile kapatıldı, 13 yaşındaki kardeşi ise yaralılar arasında.

Yaralılara olay yerinde müdahale edildi. Uluslararası haber ajanslarının servis ettiği çok sayıda fotoğrafta, yerde yatan çok sayıda yaralı ve onlara yardım etmeye çalışan insanlar vardı.

Anında dünyada son dakika olan gelişme, terör paniğine yol açtı. Polisten yapılan ilk açıklamalarda, bir terör saldırısı şüphesi bulunmuyor.

Son bir yıl içerisinde Fransa Nice, Almanya Berlin ve İngiltere Londra'da benzer terör saldırıları gerçekleşmiş, yüzden fazla insan ölmüştü.

26 yaşındaki Rojas'ın alkollü araç kullanmaktan daha önce iki kez tutuklandığı bildiriliyor.

Kaynak:Milliyet