ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi'ne bağlı Muslu Beldesi'nde kurulması planlanan termik santrale karşı çıkan halk, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısını yaptırmadı.
İlçeye bağlı Çatalağzı Beldesi'nde 1'i inşaat, 2'si faaliyette 3 termik santrali bulunan Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş'nin, komşu belde Muslu'ya yaptıracağı 4'üncü termik santralin ÇED toplantısı için Muslu Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde toplanıldı. İl Çevre ve Şehircilik Şube Müdürü Hakan Farizoğlu başkanlığında yapılacak toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 19 milletvekili ile geldi. MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, bazı belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar da salon önünde toplandı.
'Halkın yaşama hakkı var' yazılı pankart açan kalabalık, 'Kanser vadisi', 'Zonguldak susma termik soluma', 'Yaşamı yok eden enerjilere hayır', 'Yöremizde daha fazla termik santral istemiyoruz' yazılı dövizler taşıdı. Kalabalık, salon önüne gelen bakanlık ve firma temsilcilerine tepki gösterdi.
 Hakan Farizoğlu, tepkilere rağmen ÇED yönetmeliği gereğince toplantıyı yapmak zorunda olduklarını söyledi. Protestoların devam etmesi üzerine Farizoğlu, "Bu şekilde toplantı tutanağı tutamayız. Toplantı tutanağını temsilcilerle birlikte salona girip hazırlayalım ve bu tutanak size okunsun. Halk ne istiyorsa, ne diyorsa onu yazacağız. Bizler de bu şehirde yaşıyoruz" dedi.
Bunun üzerine Farizoğlu ve beraberindeki heyet ile milletvekilleri ve belediye başkanları salona girdi. Kalabalık ise içeriye alınmadı. Salonda, halkın termik santrallerin verdiği zararları bildiği, açık ve net olarak istemedikleri, bu yüzden toplantının yapılmadığı yönündeki tutanak hazırlandı. Şube Müdürü Hakan Farizoğlu, daha sonra salona alınan halka tutanağı okudu. Kalabalık daha sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI