"ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK, NEREDE MAKİNE ÇALIŞIRSA RABİYE ORADA"
'Havva ana' lakabıyla tanınan Rabiye Bekar, Yeşil yola karşı mücadelesinin süreceğini anlattı. Bekar, "Mücadelemiz sonuna kadar devem edecek. Ölüm var dönmek yok. Valimiz de yanımızda olsun. Gelsin bizi görsün, derdimizi dinlesin. Onunla dertleşelim. Bizim arkamızdan kötü kelimeler kullanmasın. O bizim evladımız, anamız, babamız, kardeşimiz, ağabeyimizdir. Bizim yanımızda olsun. Bizim Valimiz demek ne demek. O bizim her şeyimizdir. Bize bu tepkileri vermesin, bizimle olsun” dedi.
"ASLA DÖNÜŞ YOK"
Yeşil Yol bağlantılarını yaptırmayacaklarını vurgulayan Rabiye Bekar, her yaylanın yolunun bulunduğunu vurgularken şöyle konuştu:
"O yollara gidecek insanlarımız, torunlarımız, turistlerimiz sırt çantalarını alıp yayladan yaylaya yürüyüşlerini yapacaklar. Taşına, toprağına basıp, çiçekleri koklayarak dağları dolaşacaklar. Tek düşüncemiz budur. Asla geri dönüş yok. Herkes bir, vatan bir. Bu devlet, bu dere, taş, toprak, dağ, bayır bizimdir. Biz burada doğduk, büyüdük, burada ölüp gideceğiz. Kesinlikle yol vermeyeceğiz."
Yukarı Kavrun yaylasına çıkarak nöbete devam edeceğini ifade eden Rabiye Bekar, “Nerede makine çalışırsa Rabia orada” olacak dedi.

FOTOĞRAFLI