Zonguldak’ta Kız Öğretmen Okulu mezunları Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak öğretmenlik mesleğine dikkat çektiler.
16 Mart 1848 yılında öğretmen okulunun açılmasıyla başlayan süreçte her 16 Mart’ta anma törenleri yaptıklarını ifade eden Kız Öğretmen Okulu mezunu ve emekli öğretmen Şükran Karahasan, şu ifadelere yer verdi:
“1977 yılında kapanan öğretmen okullarının sonuncularından bir tanesi de Zonguldak Kız öğretmen okuludur. 1962 yılında kuruldu ve ilk mezunlarını 1965 yılında verdi. Öğretmen okulları kapanıncaya kadar da Zonguldak Kız Öğretmen Okulu bin 200 mezun verdi. Biz yıllarca Zonguldak Öğretmen Okulu mezunu ve öğretmenleri geçmiş günleri anımsamak, öğretmenlik mesleğine dikkat çekebilmek için öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz hep birlikte anma toplantıları yapıyoruz. Eski günleri anma toplantıları yapıyoruz. Öğretmen okullarının özel bir kutlama tarihi vardır. 16 Mart 1848 tarihinde ilk olarak öğretmen okulları açılmış. 16 Mart Öğretmen Okulu öğrencileri ve öğretmenleri için çok önemli tarihtir. Okulun bütün kutlama faaliyetleri 16 Mart tarihine endekslenir, tiyatrosu, müziği, sporu, resimi, sergileri ve diğer faaliyetleri 16 Mart günü ve haftasında düzenlenir.”
Valilik binası önünde gerçekleştirilen anma programında Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Katılanlar Öğretmen Marşı’nı okuyarak programı sonlandırdı.