Ürdün, IŞİD’in elinde esir tuttuğu pilot Muaz El Kasasbe’nin diri diri yakıldığını gösteren fotoğrafları yayınlamasının ardından, daha önce örgüt tarafından Ürdünlü pilotun serbest bırakılması için talep ettiği Sacide Rişavi ve El Kaide militanı Ziyad Karboli’yi idam etti.
IŞİD, rehin tuttuğu Japonya vatandaşı Kenji Goto ve Rakka’da ele geçirdiği Ürdünlü pilot Muaz El Kasasbe’nin serbest bırakılmasına karşılık, 2005’ten bu yana Ürdün’de tutuklu bulunan intihar saldırganı Sacide Rişavi’nin kendilerine teslim edilmesini talep etmişti. Örgüt tarafından Ürdünlü pilotun diri diri yakıldığını gösteren fotoğrafların yayınlanmasının ardından Ürdün, aralarında Sacide Rişavi’nin de bulunduğu iki suçluyu idam ettiğini açıkladı. Ürdün Hükümeti Sözcüsü Muhammed el-Momani tarafından yapılan açıklamada, Sacide Rişavi ve El Kaide militanı Ziyad Karboli’nin sabah 04.00 sıralarında idam edildiği kaydedildi. Ürdün Ordu Sözcüsü Mamdouh al-Ameri ise, Ürdünlü pilot Kasasbe’nin şehit edildiğini ifade ederek, “Pilotumuzun kanı boş yere dökülmedi. Cezamız ve intikamımız daha büyük olacaktır” dedi.
Ürdün tarafından idam edilen Sacide Rişavi, başkent Amman’da 2005 yılında 60 kişinin yaşamına yitirmesine neden olan bir saldırı gerçekleştirmişti. Ziyad Karboli ise, 2008 yılında Ürdün vatandaşını öldürmek suçundan tutuklanmıştı.