Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğan Hızlan Kütüphanesi, Türk Kütüphaneciler Derneği Antalya Şubesi ve Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan 51. Kütüphane Haftası etkinlikleri 29 Mart-3 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Hafta boyunca paneller, tiyatro gösterimi, konserler, söyleşiler ve planetaryum etkinlikleri gerçekleştirileceği belirtilirken, etkinlikler hakkında ayrıntılı bilginin www.antalyakutuphaneleri.com web adresinden alınabileceği kaydedildi. Hafta boyunca etkinlik programı ise şöyle açıklandı:
“29 Mart Okur-Yazar Buluşması, Canan Tan ve Doğan Hızlan söyleşisi saat 14.00’de AKM Perge Salonu’nda; 30 Mart Onur Konuğu Doğan Hızlan’ın açılış konuşmasıyla, Doç. Özgür Külcü, Tolga Aldemir, Mehmet Küçük ve Mitat Yolcu’nun katılımıyla ‘Değişen Kütüphaneler ve Yerel Yönetimler’ başlıklı panel saat 14.00’de AKM Perge Salonu’nda, 31 Mart Doç. Özgür Külcü, Evren Dayar, Öğr. Gör. Aydın Uçar’ın katılımıyla ‘Kütüphanede Bilim ve Mekan’ başlıklı panel saat 14.00’de AKM Perge Salonu’nda, 1 Nisan ‘Küçük Kara Balık’ tiyatro oyunu saat 10.00’da Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nda; ‘Planetaryum’ (Gezegen Evi) - Oryantasyon (Kütüphane Tanıtım) saat 10.00 - 17.00 Doğan Hızlan Kütüphanesi’nde, ‘Söyleşi ve Kitap Bağış Töreni’ saat 14.00’de Aksu Güloluk Köyü’nde; 2 Nisan ‘Doğan Hızlan Kütüphanesi 2014 Yılı Okuma Şampiyonları’ Ödül Töreni saat 14.00’de AKM Aspendos Salonu’nda; 3 Nisan Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ’51. Kütüphane Haftası Özel Konseri’ saat 20.30’da AKM Aspendos Salonu’nda gerçekleştirilecek.”