Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Büro-İş Sendikası Bingöl Şubesi Başkanı Bilal Sönmez, 17. ve 18. yüzyılın köle tüccarlığının günümüzde yeniden dirildiğini belirterek, taşeron çalışan işçileri sendikalarına üye olmaya davet etti.
Taşeron işçiliğin, kamu kurumlar ve özel sektörde her geçen gün yaygınlaştığını ifade eden Sönmez, örgütsüzlüğü güvencesiz çalışmayı kayıt dışı kuralsızlığı tetikleyen insan onuruna yaraşır düzgün iş tanımını yok sayan taşeron işçiliğin, çalışma hayatındaki dengeleri bozduğunu, ekonomik ve sosyal olarak büyük bir tahribat meydana getirdiğini söyledi. Sönmez, "Tüm kamu kuruşlarda taşeron adı altında çalışan emekçi arkadaşlarımızı Hak İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Büro-İş Sendikası, Hizmet-İş Sendikası, Öz-İş Sendikası, Oley-İş Sendikası, Öz Sağlık-İş Sendikası ve Hak-İş çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz. İlk günden itibaren hedefimiz bellidir kadro alabilmek. Olmuyorsa asıl işçi olarak, asıl işçi haklarından yararlanıp yaşam seviyemizin yaşanabilir duruma getirilmesidir" dedi.
İş hayatında ‘asıl işçi’ statüsünde çalışmak istediklerini dile getiren Sönmez, hükümet kanadının ikinci bir torba yasa hazırlığında olunduğunu hatırlattı. Çalışma şartları ve sosyal haklarla ilgili Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’dan destek isteyen Sönmez, "Şimdi ikinci bir torba yasanın hazırlandığını Çalışma Bakanımız açıkladı. Asıl işte çalışanların Bakanlar Kurulu tarafından belirleneceğini söyledi. Bizler baştan beri asıl işi yaptığımıza inanıyoruz. Asıl işçi statüsünde çalışıyoruz. Bunun için milletvekillerimizden ve şehrimizin idarecilerinden destek bekliyoruz ve destek olacaklarına inanıyoruz. Genel merkezimiz de Bakanlıkta çalışmalarını yapıyor. İnşallah sonuç alacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.