ERCAN ATA-

Polonya'nın Sokolov şehrinde bulunan, Wıgıerskı gölünde atların bataklığa saplandığını gören Bayan Boks Milli takım kaptanı Lıdıa Fıdura sayesinde 2 at kurtarılırken 1 at ise öldü.

Sabah kros koşusuna çıkan Polonya bayan boks milli takımı sporcularından 75 kg'da Avrupa 3.'sü Fıdıra, göl tarafından gelen sesleri duyunca merak ederek göl tarafına yöneldi ve bataklığa saplandığını gördüğü atların kurtulmasını sağladı. Atları gören ve gözyaşlarına hakim olamayan Lıdıa durumu milli takım sorumlusuna haber vererek itfaiyenin gelmesine ön ayak oldu. Olay yerine gelen şehir itfaiyesi, yavru atlardan iki tanesini kurtarmayı başardı.

Olayın ardından açıklama yapan milli sporcu Lıdıa Fıdura,''göl tarafından gelen sese gittiğim zaman, atların bataklığa saplandığını gördüm. Benim yerimde olan tüm insanlar aynı şeyi yapardı'' dedi.

Atları kurtarmak için kendi hayatını da tehlikeye atan ve bataklığa saplanan Milli boksör Fıtıra, yaşadığı olayı şöyle anlattı: ''bataklığa saplanan ve yavrusunu kurtarmaya çalışan atı görünce yardım istedim. Hocamız ve arkadaşlarımlar, kurtaramayacağımızı alayınca yetkilileri çağırdık. Atları kurtardığımız için çok mutluyum. Görevliler gelinceye kadar dua ettim. Atlar kurtulunca mutluluktan ağladım. Benim yerimde kim olursa olsun, insanlık için aynı şeyi yapardı'' diye konuştu.